fbpx
Chilojo klippene. Langt inne i Gonarezhou og langt fra turiststrømmen. Foto: Chilo Gorge Lodge

I det sør-østre hjørnet av Zimbabwe, ligger landets nest største nasjonalpark, Gonarezhou. Selv om parken er stor og har et fantastisk dyreliv, er den heller ukjent. For meg er dette et paradis, ikke bare på grunn av dyrelivet, men også den fantastiske naturen og følelsen av å være langt utenfor den vanlige turistløypa gir safariopplevelsen her en helt annen dimensjon.

Tekst: Wenche Eimhjellen

Gonarezhou betyr «elefantstedet» på det lokale shona-språket. Det er ingen tvil om at stedet lever opp til sitt navn. Er det noe man garantert å se mye av her, så er det elefantene. De er imidlertid ikke like vant til mennesker og safaribiler. De er mer sky og beskyttende overfor flokken, så her er det viktig med forståelse og kunnskap om viltoppførsel og være i hendene til trygge og gode guider.

Chilo er absolutt et av mine favorittsteder og en nydelig lodge som ligger på en klippe over elven Save som er en av to store elver som er parkens livsnerve. Clive Stockil som driver Chilo Lodge er en legende i safariverdenen, og er født og oppvokst i dette området. Han kjenner Gonarezhou som sin egen bukselomme.

Utsikt fra terassen på Chilo Gorge Lodge. Foto: Wenche Eimhjellen

Fra lodgen kan man gå en 3 km tur opp til Chivilia Falls. Perfekt for sundowners! Underveis lærer du mye om planter og dyr man ser underveis. I sommerhalvåret når elven flommer er dette absolutt et «hotspot» Det er også flott å nyte solnedgangen på sandbankene ved elven nedenfor lodgen der elven er mer stille.

Klart for sundowner på elvebanken. Foto: Wenche Eimhjellen
Sundowner med Mama Afrika ved Save-elven. Foto Wenche Eimhjellen

En annen favoritt er turen til de fantastiske Chilojo klippene. Det er en full dag der man kjører gjennom savanne med massevis av fascinerende babobab trær. Helt unikt! Underveis vil du se massevis av elefanter og mange andre dyrearter. Lunsjen inntar man i bushen med utsikt mot de røde klippene.

På vei til Chilojo klippene kommer man garantert i kontakt med elefanter. Foto: Wenche Eimhjellen
Directors Campsite på Ivory Trail. Foto: Chilo Gorge Lodge

Er du den virkelig eventyrlystne er «The Ivory Trail» et must. Her tar guiden deg med dypt inn i bushen i de mest bortgjemte stedene av Gonareszhou. Man går til fots og camper ute i telt.

Dette er stedet som vil få en plass i safarihjertet!

Gonarezhou ligger langt fra allfarvei. Mama Afrika kjenner området godt og hjelper deg med logistikken!
Se mer om reiser i Zimbabwe her!

Share This