fbpx

Best in the West

Turen for alle naturelskere!


Denne rundreisen starter i lavlandet i Zimbabwe med fantastisk safari utenfor allfarvei i et område der dyrene er så ville at de ennå ikke har blitt vant til lyden av safaribiler. Videre går reisen til et helt spesielt naturområde- Matopos som er på verdensarvelisten til UNESCO. Full av historie og med mystiske granitthuler brukt av sanfolket for 20 000 år siden og med godt bevarte helleristninger.  Videre går reisen på tvers av hele landet til nord der nye safariopplevelser i landets mest kjente nasjonalpark venter. Hwange er kjent for sin utrolige bestand av elefanter. Turen avsluttes ved de mektige Viktoriafallene, et av verdens naturundere og også på verdensarvelisten.

Vi presenterer hele rundreisen slik den kan gjøres, men turen kan deles opp.

 

6, 8, 9, og 11 dagers pakker

Prisene avhenger av:

  • Sesong (lavsesong 11.1.-30.6.samt 1-20.12 /høysesong 1.juli – 30.november og 21.12-10.1.)
  • Transfer med bil eller fly
  • Pakkeløsning

Ta kontakt for endelig pris.

Dag 1-4
Ankomst Harare. Transfer til Chilo Gorge Safari Lodge (8 timer). En all-inklusive luksus lodge i lavlandet med utsikt over Save elven og Gonarezhou National Park. Gonarezhou betyr «elefantenes sted». Her finner du de spesielle baobab trærne som kan bli opp til flere tusen år gamle. Dagene brukes til å utforske dyrelivet til fots eller i åpen safaribil sammen med meget dyktige guider. Du vil bli kjent med shangaan folket som lever i området og som har en helt spesiell plass i viltforvaltningen her. Guidene er førsteklasses og grunnleggeren av Chilo vant i 2013 prisen for beste naturverner i Zimbabwe. I tillegg var Chilo nominert til årets safari lodge i 2014 og de har også fått Prince Williams pris for viltstell i Afrika. www.chilogorge.com
3 netter all inclusive

 

Dag 4-6 Transfer til Camp Amalinda i Matobos. Ca. 8-9 timer. Matobos Hills er en UNESCO World Heritage Site og kjent for sine spesielle granittsteinformasjoner. Her skal vi gå i fotsporene til Cecil John Rhodes og matabelekongen Mzilikazi, to mektige menn fra 1800 tallet som har satt store spor. Campen ligger midt blant granittsteiner og huler der sanfolket satte sine inskripsjoner for over 2000 år siden. Ikke gå glipp av turen til hulene. Det er virkelig en opplevelse!

Her kan dere spore nesehorn og oppleve kultur. Dyktige historiske guider. Er du heldig får du spore hvite neshorn til fots! Fotturer kan gjøres i området på egenhånd. Lodgen er noe helt utenom det vanlige, og det er fare for at du ikke vil dra derfra igjen! Mulighet for spa. www.campamalinda.com
2 netter all inclusive

Dag 6-8 Vi kjører gjennom lokale landsbyer og villmark tvers gjennom landet til Hwange National Park som er Zimbabwe største nasjonalpark. Kjent for sin fantastiske elefantbestand. Ca 4 timers kjøring. Innlosjering i Ivory Lodge i trehus. Herfra kan du se Big Five på deres flombelyst vannhull fra campen eller i et skjul nærmere vannhullet om du ønsker tettere kontakt. Morgen og kveld har du mulighet til å stifte bekjentskap med «presidential elephant herd», samt løve, leopard, gepard, store bøffelflokker, villhunder og antiloper samt fugl av mange arter. Tiden mellom morgen og ettermiddagssafarien tilbringes på terrassen med verdens beste utsikt mot bushen. www.ivorysafarilodge.com
2 netter all inclusive.

Mulighet for å oppgradere til den mindre og mer luksuriøse Kuhlu lodgen. Kan virkelig anbefales! Her ligger hyttene og lodgen mitt i vandrerutene til elefantene. Ingen gjerder gjør at elefantene kommer helt opp til bassenget for å drikke, og ikke bli forskrekket om du våkner av at hytta rister om morgenen av at en elefant står å klør seg inntil pålene. Se mer her 

Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!

Dag 8-10 Turen går nå  videre til de verdensberømte Viktoriafallene. Innkvartering i Vicotira Falls Safari Lodge som grenser mot Zambezi National Park med uforstyrret utsikt mot uberørt bush og spektakulære afrikanske solnedganger. Stedet kan skilte med to av landets beste restauranter. The Boma – Place of Eating og MaKuwa Restaurant. Delvis under åpen himmel spesialiserer The Boma seg på et flott utvalg av Zimbabweretter, inkludert lokale delikatesser slik som mopaniormer og krokodillekjøtt.

Victoria Falls er stedet for deg som elsker adrenalin! Be om vår liste over alle aktiviteter som er mulig her! Helikoptertur over fallene, rafting, strikkhopp, ri på elefanter, vandre med løver bare for å nevne noe! Eller du kan bare rusle langs de mektige fallene eller slappe av i baren på lodgen.
www.victoria-falls-safari-lodge.com
Full pensjon.

Dag 10-12 Nye eventyr venter! Rett over grensen i Botswana ligger Chobe National Park som er landets nest største nasjonalpark på hele 11 700 kvadratkilometer. I et skogsreservat bare tre kilometer fra nasjonalparken ligger vakre Ngoma Lodge. Elvecruise på Chobe, vandresafari og tradisjonell jeepsafari. Safarien i Chobe er legendarisk, og det er ikke uvanlig å se flokker på over 100 elefanter. Også et eldorado for fugleelskere!

Dag 12 Retur til Victoria Falls Airport og fly hjem.

 

Vilkår og betaling

50% av beløpet innbetales ved bestilling. Resterende 50% innbetales 45 dager før avreise. For avbestilling mot vederlag vil følgende gjelde:
A) Ved avbestilling mer enn 35 dager taper den reisende det innbetalte depositum på 50% av reisens pris.
B) Ved avbestilling 35 – 0 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 100% av reisens pris.

Deltakerne sørger selv for å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårene og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor Mama Afrika Travels kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring.

Mama Afrika Travel tar forbehold om endringer i valutakurs.

Alternativ 1 (6 netter: 2 netter Vic Falls, 2 netter Hwange, 2 netter Matopos)
Alternativ 2 (8 netter: 2 netter Chobe, 2 netter Vic Falls, 2 netter Hwange og to netter Matopos)
Alternativ 3 (9 netter: 2 netter Vic Falls, 2 netter Hwange, 2 netter Matopos og tre netter Ghonarezhou
Alternativ 4 (11 netter: 2 netter Chobe, 2 netter Vic Falls, 2 netter Hwange, 2 netter Matopos og 3 netter Ghonarezhou

 

Det er lange strekninger mellom Harare-Ghonarezhou-Matopos:

Harare-Ghonarezhou ca 9 timer gjennom flott landskap og siste 50 km på grusvei gjennom shangaan landsbyer.

Ghonarezhou-Matopos ca 9-10 timer som går gjennom spennende landskap og landlige områder.

Matopos-Hwange ca 4 timer

Hwange-Victoria Falls ca 2 timer.

Det er forholdsvis liten trafikk, men det er vanlig med mange veisperringer. Dette kan oppleves som litt skremmende, men er helt vanlig i Zimbabwe og stort sett helt uproblematisk. Selv om korrupsjon er utbredt så slipper politiet de lokale transferselskapene fort og greit igjennom.

Minibussene er komfortable med aircondition og kald drikke tilgjengelig.

DET ER MULIG Å BESTILLE PRIVAT CHARTERFLY PÅ ALLE STREKNINGENE EVENTUELT BRUKE FLY PÅ DE LENGSTE STREKNINGENE.

Transferprisen vil avhenge av hvor mange som reiser sammen.

Share This