fbpx

Som noen sikkert har fått med seg, har jeg i år vært tilbake til Zimbabwe. Av ulike grunner, har jeg ikke kommet meg tilbake siden de harde årene etter Mugabe kastet ut alle hvite farmere på begynnelsen av 2000-tallet. Ja, jeg innrømmer jeg har vært skeptisk. Er det greit å anbefale folk å reise dit ennå? Fungerer ting som de skal? Er det trygt? Mange har vært skeptiske når jeg har nevnt Zimbabwe som reisemål. Jeg er heller ikke begeistret for Mugabes mange tvilsomme sprell og hans korrupte lederstil. Etter iherdig research blant gamle venner i Zimbabwe og i eksil, blant bistandsfolk og ambassadefolk, ble jeg likevel overbevist om at tiden er moden for å dra tilbake! Og jeg er så glad for at jeg gjorde det! Sjelden har jeg hatt mer fornøyde gjester. Menneskene og landet var de samme varme og høydepunktene står i kø!

Her skal jeg gi deg fem gode grunner for å dra til Zimbabwe nå!

1. UNESCOS VERDENSARV

Zimbabwe har ikke mindre enn fire steder på verdensarvelisten! Mana Pools National Park, Matopos National Park, the Great Zimbabwe Ruins og Victoria Falls, som også er en av verdens 7 naturundere! Victoria Falls er verdens største vannfall og kalles lokalt for «Mosi-oa-Tynya» – «røyken som buldrer» etter skyene av damp som stiger høyt opp i lufta og kan sees på lang avstand.

DSC_8657-vf

2. ADVENTURE

Den eventyrlystne er kommet til rett plass! Victoria Falls refereres ofte til som verdens adventure hovedstad. Her kan du vandre med løver, ri på elefanter, rafte på Zambezi, hoppe eller svinge deg i zipline utfor Victoria Falls Bridge. Du kan dra på ridesafari, micro-fly over fallene, helikopterturer, you name it!

1470037_489138247850412_710911210_n

3. SAFARIGUIDENE

Safariguidene i Zimbabwe er blant de beste. De gjennomgår en lang opplæring og har strenge krav til kompetanse. De har et vell av erfaring og en enorm lidenskap for dyreliv, naturen og landet sitt, og de deler villig!

DSC_8295_edited-1

4. LANGT MELLOM TURISTENE

Nå er tiden for å dra! Det er fortsatt halvfulle lodger og det er lengre mellom dem. Men Zimbabwe er på vei tilbake og kan igjen bli et ettertraktet reisemål når amerikanere og andre skjønner at det er trygt. Spesielt etter Cecil-historien har Zimbabwe fått mye spalteplass i amerikanske medier.

IMG_8952

5. MENNESKENE

Det som vil slå deg på en reise gjennom Zimbabwe er de utrolig vennlige menneskene. De er stolte av landet is og ønsker turistene hjertelig velkommen og tilbyr tipp, topp service og gjestfrihet!

DSC_8444-m

REIS TIL ZIMBABWE!

Mange snakker om å boikotte Zimbabwe på grunn av Mugabes politikk. Jeg som jobber i turisme og bistand er ikke så sikker på at det er veien å gå. De som blir skadelidende av en boikott er vanlige mennesker og nasjonalparkene. Og Mugabe og hans kamerater har det like godt som før. Turisme i dag kreerer nesten 100 000 jobber i landet. Turisme har en direkte impakt på fattigdomsreduksjon og bevaring av viltarter. Ved å styrke turistindustrien kan de også få større gjennomslagskraft og greie å stoppe myndighetene når de vil selge baby-elefanter til kinesiske dyrehager osv.

STØTT EN ORGANISASJON

Vær med å støtte en organisasjon som gjør viktig arbeid for viltstell og for de svakeste i samfunnet. Mama Afrika støtter arbeidet til Mother Africa Trust. Det finnes mange gode organisasjoner som blant annet Friends of Hwange Trust og Save Valley Conserancy som gjør en formidabel innsats for å beskytte Zimbabwes vilt mot tyvjakt og ulovlig handel av dyr.

 

Mama Afrika skreddersyr din drømmereise til Zimbabwe om du tar sjansen på å dra nå! Les mer her

Share This