fbpx

ZIMBABWE

Zimbabwe – på vei tilbake!

Definitivt en Mama Afrika favoritt på hele nittitallet. Etter milleniumsskiftet gikk Zimbabwe inn i en vanskelig tid. Hvite farmere ble kastet ut av landet og turistene sluttet å reise hit. Bortsett fra en og annen jeger og noen backpackere, var det få som våget å reise til det tidligere så populære landet.

Med overgang til US dollar stabiliserte økonomien seg, og ting har begynt å fungere igjen. I 2015 arrangerte Mama Afrika sin første tur tilbake til Zimbawe med stor suksess!

Landet er på mange måter det samme. Menneskene er de samme varme og viltet er der fortsatt. Zimbabwe har alltid hatt en stor populasjon av elefanter, og har det fortsatt! Vi kan mene det vi vil om president Mugabe, men det blir ikke bedre av at vi slutter å reise dit! Zimbabwerne er fortsatt stolte av landet sitt, og ønsker turistene hjertelig velkommen. Det er lengre mellom lodgene enn det brukte å være og de er slettes ikke overfylte.

Noen av afrikas største villmarker kan oppleves i Zimbabwe. Fra Mana Pools i nord til Gonarezhou i syd og ikke minst den verdenskjente Hwange i vest.

Vi har satt sammen noen fantastiske reiser for deg, og ingen tur til Zimbabwe uten et stopp i Victoria Falls; Zimbabwes juvel! Det å traske på stier der selveste Livingstone har gått før deg er en eventyrlig følelse. Her kan du rafte, padle, vandre med løver, ri på elefanter og hoppe i strikk fra broen ved fallene.

Ikke gå glipp av den trolske og vakre naturen i historiske Matopos.

Reis til Zimbabwe nå- det vil du ikke angre på.

Les Mama Afrikas 5 gode grunner til å reise til Zimbabwe her. Les også om elefantene i Gonarezhou på vår reiseblogg

Zimbabwe

indexFakta om Zimbabwe

Zimbabwe ligger mellom de to elvene Limpopo og Zambezi, og har ingen kyst.

Hovedstad: Harare
Innbyggere: ca 13,2 millioner
Visum: Visumplikt for norske statsborgere. Kjøpes ved ankomst. 30 USD pr 2015
Valuta: USD
Språk: Engelsk, shona og ndebele mest vanlig. 16 offisielle språk.
Klima: Zimbabwe har subtropisk klima. Året kan deles i tre årstider: Den kalde tiden, som varer fra mai til august, med juli som den kaldeste måneden, den varme tiden fra september til november, og regntiden som normalt varer fra desember til mars/april. I den kalde årstiden ligger dagtemperaturene omkring en gjennomsnittlig norsk sommerdag
Helse: Vaksinasjoner og malariaprofylakse anbefales

Les mer om Zimbabwe her

Våre reiser til Zimbabwe

Share This