fbpx

I påsken tok jeg med familien og noen venner på tigerfiske i Jozini i Kwazulu Natal. En flott aktivitet for hele familien. Min datter Maria på 11 år er en ivrig fisker og synes nok disse to dagene på fisketur var et høydepunkt på turen.

Min meget fiskeglade Maria på 11 år med sin første tigerfisk

Min meget fiskeglade Maria på 11 år med sin første tigerfisk

Den aggressive og sprelske tigerfisken er ettertraktet blant sportsfiskere. Den lever i ferskvann og floder i Afrika. I dette området er rekorden 8 kg, mens de i Zambezi og andre steder kan bli 10-15 kg. Det fiskes med åte (sardiner og kyllinglever) og det er catch & release prinsippet som gjelder.
Vi leide båt og skipper i to dager. I tillegg til fiske er det fantastisk å betrakte det vakre landskapet fra vannet og se viltet som kommer ned for å drikke.  Med Ubumbofjellene i bakgrunnen og vilt som flodhest, krokodiller, vannbukk, rørbukk, nyala, vortesvin, elefanter og neshorn i tillegg til et yrende fugleliv med over 350 arter, er totalopplevelsen utrolig flott! Soloppgangene er ubeskrivelige vakre og solnedgangene likeså.

DSC_4019

Min venninne Anette er på sin tredje tigerfiske-tur!

Mye vilt å se både i vann og langs bredden av innsjøen

Mye vilt å se både i vann og langs bredden av innsjøen

Afrikansk flodørn i solnedgangen over Jozini

Afrikansk flodørn i solnedgangen over Jozini

 

 

Share This