fbpx

For oss som er naturelskere er bæsj veldig interessant!! Vi studerer den grundig. Kjenner på den, lukter på den, og ja, noen til og med smaker på den! Den kan fortelle oss mye. Fersk, eller gammel, hva dyret har spist osv.

Denne bæsjen er meget interessant. Den blir i zulukulturen brukt som en meget viktig naturmedisin.

Kan du gjette hvem som har bæsjet?

IMG_5914-red-1024x490

Å være på safari med barn er en opplevelse! Bæsj er kjempespennende!! Min datter på 11 år jublet da hun skjønte hvilket dyr som hadde gjort sitt fornødende akkurat her. Noen regner den blant «de fem stygge». For henne er det en av savannens vakreste skapninger. Og jeg er faktisk ganske enig med henne!

Skroll ned, så ser du svaret…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HYENE!

Godhelg-1024x682

Hyenen er savannens renovasjonsvesen. Grunnen til at avføringen er hvit er all kalsiumet og mineralene i knoklene som den fortærer med sin kraftige kjeve. Derfor bruker zuluene denne i medisin til små barn som har svak beinbygning eller ved benskjørhet.

Share This