fbpx

Vårt opphold i Tembe avsluttes med en fantastisk opplevelse. Etter å ha vært rundt brunstige okser og opplevd interne oppgjør i store elefantflokker og skinnangrep , kom  vi i dag over en liten flokk med elefantkuer med store unger. Guiden stoppet bilen og slår av motoren helt inntil dyrene. Det er helt stille. Den ene kua kommer frem mot oss. Strekker frem snabelen og lukter. Hun studerer oss og kjenner på luktene våre. Rolig går hun til side og frem kommer en enda større hunnelefant. Hun har ingen støttenner men hun er stor. Jeg tenker at hun er matriarken, men ikke lett å si. Hun gjør det samme. Snabelen strekker seg mot oss og hun lukter og lukter. Mens dette skjer føler jeg en uendelig ro sige inn over meg. Jeg begynner å ”snakke” til henne inni meg. Høres helt tullete ut, men jeg vil så inderlig kommunisere!  Når kua snur seg og går er hele flokken bak henne borte. Nærmest lydløst har de forsvunnet inn i den tette krattskogen.

Kanskje jeg ble kurert for elefantangsten min? Uansett, så var det en fantastisk måte og avslutte oppholde i Tembe på.

DSC_2563-web

DSC_2566

Share This