fbpx

Det er noe helt spesielt å være ute i bushen om kvelden. Ofte ser man helt andre dyr enn de man normalt ser på dagen. De vanlige antilopene er roligere om natta. Det er også størst sjanse for å se den skye leoparden som er aktiv etter mørkets frembrudd. Kian kommer og henter oss på gjestehuset kl 20:00. I iSimangaliso er det nemlig ingen safarilodger innenfor reservatet, så man innkvarterer seg i koselige gjestehus i den lille byen St Lucia. Du må ikke la deg lure av de siviliserte omgivelsene. Her vandrer flodhestene i gatene om kvelden, og for ikke lenge siden kom også et av de spissmunnede nesehornene inn i den lille byen.

Det er en klar og kjølig kveld. Kian gir et av spotlysa til Marianne som sitter bakerst. Hun får instruksjoner hva hun skal gjøre og sammen sonderer de terrenget med lysene.  Det er bare tre dager siden han sist så en leopard på kvelden kan han fortelle, og han har god tro. Men jentene glemmer snart leoparden når Kian stopper å plukker opp en liten, grønn kameleon fra en kvist med grønne blader, gud vet hvordan han fikk øye på den!?

Denne lille gekkoen skapte stor interesse på nattsafarien

Denne lille gekkoen skapte stor interesse på nattsafarien

Han viser oss spindelvev og edderkopper, mens vi hele tiden ser sebraer, gnu, bøffel, vannbukk, rørbukk, duikere og kuduer. Jeg vet at han håper på en leopard og øynene hans jobber intenst med å observere alt. Samtidig gjør han safarien til den mest interessante turen med all sin kunnskap om naturen. For anledningen har han fjernet kalesja på den store åpne unimugen slik at vi ser rett opp på den intense og vakre stjernehimmelen. Med sin laserpenn peker han ut stjernebildene på den sydlige halvkule, melkeveien og ikke minst sydkorset. Og mot nord kan vi også se kjente stjernebilder som Orions Belte. Vi stopper og drikker varm kakao i mørket og føler og tar inn Afrika. Froskene er i sitt ess nå mot slutten av regntiden og lyden er nesten øredøvende.

På veien hjem, innser vi at det ikke blir noe leopard på denne turen, men i det vi svinger inn i gata til gjestehuset ser vi en gigantisk flodhest som beiter langs hagegjerdet. Så det er sant at flodhestene vandrer i St Lucias gater.

Flodhest på plenen utenfor gjestehuset

Flodhest på plenen utenfor gjestehuset

Share This