fbpx

Det tar tid når damene skal dusje FØR de skal ut på safari om morgenen. De gjør det for de andres skyld sier de, men jeg vet ikke …. Det er nok ikke vanlig at det suser fra hårfønerne i teltene her i Tembe kl 5 om morgenen. Noen har nesten ikke sovet overhode, da de har lagt å hørt på en løve som brølte. Selv om campsjefen Tom kan fortelle at den nok var en kilometer unna, så hørtes det ut som den var rett utenfor teltveggen.. Det gjør det ikke lett å sovne, men for en opplevelse!

Vi er klare for å ut, nesten på tida. En av damene stiger besluttsomt opp på den ene bilen. –Jeg skal ha HAN, sier hun. –Har aldri stolt så mye på et mannfolk i hele mitt liv. Vi ler. De gode kommentarene hagler. Det er dette som er JENTESAFARI!

Vi sporer lenge på en løve som vi hørte sist natt. Vi er fordelt på to  biler. Dessverre fikk vi ikke sett den, men de andre er heldige.  Vi kjører gjennom  en fredelig sandskog på leting etter den sjeldne, lille suni antilopen. Men det er stille denne morgenen. Til slutt setter vi oss i et skjul ved et vannhull. Sebraer og nyalaer beiter fredelig. En flokk med gnu slapper av i skyggen av et mahogny tre. Plutselig blir det uro. På et blunk er alle antilopene borte. Gnuene kommer seg på beina og stiller seg tett samlet og stirrer mot bushen. De snøfter og lager varsellyder. Det går ti minutter.  Så kommer den. Slentrende ut av bushen og med all verdens respekt. En leopard! På høylys dag! Et sjeldent synt. Den rusler videre inn i bushen på andre siden, og livet ved vannhullet er tilbake til det normale.

En hammerhode fugl sitter å dypper i vannet. Et par storker kommer til, ibiser og gjesser. En ung elefantokse kommer målbevisst vandrende ut av skogen med retning av vannet. Når den har drukket seg utørst går den mot gnuene for å erte litt på de. Han får de på beina og markerer seg med å vifte med ørene og sparke opp sand så støvføyka står.

Et lite glimt av en leopard på høylys dag før den forsvinner inn i buskene

Et lite glimt av en leopard på høylys dag før den forsvinner inn i buskene

Respekt!

Respekt!

Vi pakker sammen sakene og går stille tilbake til bilen.

Tilbake til campen og en nydelig dusj i det fri. Kan man ha det bedre? Jeg setter meg foran teltet i en campingstol. Jeg sitter ikke lenge før nyala kollene beiter rundt meg. Totalt uberørt  av mitt nærvær. Den karakteristiske lyden fra en emeraldflekket due, gresshoppene og en rekke andre fugler jeg ikke kan navnet på er som musikk i ørene.

Ingen safari uten en god bok!

Ingen safari uten en god bok!

Nyalaene beiter helt inntil teltet

Godt å være tilbake i bushen. Takknemlig for den herlige gjengen med damer!

Ikke mye som er vakrere enn nyala koller.

Share This