fbpx

Sør Afrika

Sør-Afrika – regnbuelandet

Sør-Afrika er vel uten tvil det landet i Afrika som har «alt»! Landet er dobbelt så stort som Frankrike og ble først referert til som regnbuelandet av Desmond Tutu på grunn av det utrolige kulturelle mangfoldet. Det er landet med tre hovedsteder: Pretoria (administrative), Bloemfontein (juridiske) og Cape Town (konstitusjonelle). Sistnevnte omtalt som «moderbyen» da det var her Sør-Afrikas historie på mange måter startet. Ingen reise til Sør Afrika uten et besøk i denne, etter vår mening, verdens vakreste storby! Her er det kort avstand til vindistriktene og historiske Kapp det gode håp som danner skillet mellom det varme Indiahavet og det kalde Atlanterhavet.

De fleste som drar til Afrika har først og fremst et ønske om å dra på safari og oppleve det fantastiske dyrelivet. Det som skiller Sør-Afrika fra mange andre land er at det har så utrolig mye mer å by på, og man kan kombinere en safari med nesten hva man måtte ønske! Sør-Afrika har vakre fjell med vandreruter og fiskeelver, innsjøer med flodhester og tigerfisk, strender så langt øyet kan se, bush med tusenår gamle baobabtrær i nord til savanne og subtropisk bush i øst. Ingen andre land kan by på så mange økosystemer som Sør-Afrika. Overalt kan man oppleve alt fra koselig småbyliv, høy puls med halsbrekkende rafting, dykke med hvithai, juving, vandring, spennende sykkelruter og historisk interessante minnesmerker og mange ulike kulturer.

Reiser du med småbarn, eldre, handicapede eller om du er fisker, jeger, dykker, syklist eller hva det måtte være. Vi finner garantert den perfekte turen for nettopp deg!

 

Sør Afrika

Fakta om Sør Afrika Flag_of_South_Africa.svg

Hovedstad: Pretoria, Bloemfontein og Cape Town
Innbyggere: ca 50 millioner
Visum: Ingen visumplikt for norske statsborgere. Egne innreiseregler for barn uten begge foreldre
Største provinser: Gauteng (10,53 mill.), KwaZulu-Natal (10,45 mill.), Eastern Cape (6,65 mill.) (2009)
Språk: Sør-Afrika har 11 offisielle språk: engelsk, afrikaans, isiNdebele, isiXhosa, isiZulu, Sepedi, Sesotho, Setswana, siSwati, Tshivenda og Xitsonga
Klima: Flere klimasoner. Vinter (mai-september) er tørketid i de subtropiske områdene, mens vått og kjølig klima i Kapp. Varmt i regntiden fra oktober til april. Veldig varmt fra desember til februar i de subtropiske områdene.
Helse: Malaria i de nordlige grenseområdene og Kruger

Les mer om Sør-Afrika

Mama Afrikas reiser til Sør Afrika

Share This