fbpx

I PIONERENES FOTSPOR

Bli med på et dypdykk i de norske misjonærenes reise inn i Zululands indre og til slagmarkene der britene led sine største nederlag under kolonitiden. Underveis blir det safari på zulukongenes tidligere jaktmarker!

Zululand, Sør-Afrika 13-24. SEPTEMBER 2019

På denne reisen tar vi deg med til de første norske misjonsstasjonene i Zululand. Nordmenn var blant de første inne i zuluenes rike og mest kjent er biskop Schröder, kjent som zuluenes apostel den dag i dag. Vi fortsetter med å dykke ned i historien på slagmarkene der krigen sto mellom briter og zuluer. Med på reisen er bistandsarbeider Geir Ommundsen, misjonærbarn, født og oppvokst i Kongo. Men, så klart ingen tur til Afrika uten skikkelig safari! Bli med på leting etter de «Fem Store» i Hluhluwe og Umfolozi Game Reserve – Zulukongens tidligere jaktmarker, i dag en million mål med vakker natur og yrende dyreliv.

Mama Afrika har hatt reiser til Zululand siden 1997 og kjenner stedene og lodgene svært godt. Geir vil være en stødig reiseleder på turen med all sin kunnskap om Afrika, fotografering og ikke minst den norske misjonshistorien. Dere vil også ha en trygg sjåfør og lokal guide med på reisen.

Fra kr 31 700,-

Prisen er basert på del i dobbeltrom.

Prisen inkluderer:

  • Innkvartering i 9 netter, måltider/drikke og aktiviteter som beskrevet i programmet  samt all bakketransfer.
  • Flybillett t/r Oslo
  • Reiseleder fra Norge og lokale guider.

Prisen inkluderer ikke:

  • Tips

16 plasser.

Påmeldingsfrist 1.mars 2019

Forbehold om nok påmeldte og endring i valutakurs.

 

14. september – Eshowe

 Ved ankomst Durban Int flyplass blir dere møtt og kjørt til The George Hotel i Eshowe. Hotellet ble bygget i 1906 og er full av historie. Det er blitt renovert flere ganger, men har beholdt mye av den originale arkitekturen med moderne utførelser. Alle rommene er en-suite. Praktisk tilgang til butikksenter, restauranter, museum, Eshowe Hills golf bane og The Zululand Brewing Company.

Fasiliteter: Restaurant, bar med den beste utsikten i Zululand, eget bryggeri, wi-fi, mulighet for grilling, sikker parkering.

Utpå ettermiddagen treffer dere Henry Bird. Han er en kjent figur i området og sitter inne med mye kunnskap om den lokale historien og spesielt om de norske misjonærene som først kom til området i 1859 (det må nevnes at Henry er en gammel mann og vi håper at han i 2019 fortsatt vil være ved god helse!)

Overnatting: The George Hotel 2 netter i standard rom

Måltider: Middag

15. september – Eshowe

Dette blir en dag rik på opplevelser og med mye historie. Etter frokost blir dere hentet, og sammen med Henry Bird reiser dere til Kwa Mondi, Rev Ommund Oftebro sin kirke. Her vil dere delta på gudstjenesten.

I Eshowe er det også samlet mye spennende norsk misjonshistorie. Det var her biskop Schreuder kom som første hvite mann inn hos Zuluene. Museet Fort Nongqayi er interessant, og vi kan arrangere en omvisning hvor dere vil få informasjon og fortellinger om Zulukulturen. Her er et norsk kapell hvor det er laget en utstilling om de første misjonærene til Zululand:

Hans Paludan Smith Schreuder, født i Sogndal, norsk misjonær og biskop. Cand.theol. 1841. Som følge av Schreuders misjonsopprop Nogle ord til Norges kirke (1842) besluttet Det Norske Misjonsselskap 1843 å starte misjonsarbeid i Sør-Afrika, og Schreuder ble selskapets første utsending. Pga. politiske og andre hindringer fikk man først 1850 en fast stasjon. Schreuder ble i 1866 vigslet til biskop over «den norske kirkes misjonsmark» (Sør-Afrika og Madagaskar, grunnlagt 1867), men uoverensstemmelser førte til at Schreuder 1872 sa opp sin stilling som misjonær og tilsynsmann. Schreuder gjorde en betydelig innsats som språkforsker (bl.a. Grammatik for Zulu-Sproget, 1850) og oversetter av store deler av Bibelen, Luthers lille katekisme m.m. til zulu. http://snl.no/.nbl_biografi/H_P_S_Schreuder/utdypning

Adam’s outpost Restaurant & Tea Garden ligger innenfor museumskomplekset. Her serveres alle typer måltider: sunne og mettende måltider, supper og sandwicher. Uteservering gjør det til et perfekt sted for en rolig kaffe eller lunsj.

Dlinza Forest i Eshowe,  har et yrende fugleliv og inkluderer en rekke sjeldne arter. Et populært sted for fuglekikkere. Det er bygget gangbroer mellom trærne samt et tårn hvor man sitter i høyde med tretoppene. Her er mange turstier og frodig natur.

Måltider: Frokost

Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!

16. september – Rhino Ridge Safari Lodge

Dere reiser videre til reisens safarimål: Rhino Ridge Lodge som ligger i Hluhluwe Imfolozi Park, Afrikas eldste safaripark. Her drar dere på leting etter “The Big 5”.  Den 90 000 hektar store parken ble etablert for å bevare de utrydningstruede hvite neshornene Et vellykket prosjekt–parken har nå over 1000 hvite neshorn. iSibindi Africa er opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet, og Mpembeni Community er deleiere av lodgen.

Lodgen åpnet i begynnelsen av mars 2015.

Fasiliteter: svømmebasseng, boma, spa, bar, wi-fi.

Overnatting: Rhino Ridge Safari Lodge, 3 netter i  luxury rooms

Måltider: Frokost, lunsj og middag

 

17-18. september – SAFARI

En typisk dag på safari starter tidlig om morgenen: det er da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før avgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en helsebringende frokost.. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg rundt lodgen og ved svømmebassenget. Ca. kl 15:30  møtes dere til ”High Tea” før dere igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen. Safari er i åpen landrover med deres egen safariguide det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv på pulsen. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien! Retur til lodgen for middag som serveres fra kl. 19.30.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

19. september – FUGITIVES DRIFT

Etter en siste morgensafari og frokost, fortsetter turen til historiske Fugitives’ Drift. Fugitives’ Drift består både av lodge og gjestehus. Begge tilbyr høy standard med full catering og en-suite bad. Både lodgen og gjestehuset har romslige og flotte rom med eget bad, private verandaer og flott utsikt over slettene. Lodgen og gjestehuset har begge svømmebasseng i sine veletablerte hager som er hjem til utallige fuglearter.

Zulukrigen i 1879 er kjent i hele den engelskspråklige verden for de store slagene ved Isandlwana og Rorke’s Drift. Den spektakulære Fugitives Drift-eiendommen, en Natural Heritage Site, har utsikt både over Isandlwana og Rorke’s Drift, og omfatter området der løytnantene Melvill og Coghill mistet livet da de prøvde å redde Englands ære.

Denne ettermiddagen vil dere bli tatt med til Rorke’s Drift og få historien herfra. En fasinerende historie om 139 britiske soldater som ble angrepet av 4000 Zulu krigere.

Aldri har det blitt utdelt flere Victoria Crosses (den høyeste rangerte medaljen en kan få tildelt for heltemot som brite og tjenestemann for det britiske samveldet).

Overnatting: Fugitives’ Drift, 2 netter i standardrom guesthouse/lodge

Måltider: Frokost og middag

 

20. september – ISANDLWANA SLAGMARKER

Isandlwana – Hør de gripende detaljene om Anglo-Zulu krigen fortalt av David Rattray på ”the Day of the Dead Moon” mens du blir kjørt til Isandlwana tidlig på morgenen. Sitt på slagmarken, bergtatt av den bemerkelsesverdige historien om den fantastiske seieren til Zuluene.

Turene til Isandlwana og Rorke`s Drift, ledes av registrerte turguider: Joseph Ndima, Andrew Rattray og Mphiwa Ntanzi. De er dyktige historiefortellere og gjør historien om den dagen autentisk og levende.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

 

21. september – DURBAN

Etter en siste morgensafari og frokost blir dere hentet og kjørt sørover til hotellet som ligger sentralt til i det lille tettstedet Umhlanga Rocks, en av Durbans forsteder. Hotellet ligger to minutters gangavstand fra stranden, med restauranter og kafeer like i nærheten.

Fakta: 3* hotell

Beskrivelse: Hotellet har totalt 174 rom, alle med bad, air-con, TV, telefon og safe. 130 av disse rommene er i det nye tilbygget som ble ferdigstillt i oktober 2016.

I den eldste delen av hotellet er det 44 store rom som også har en kjøkkenløsning med mikrobølgeovn, kjøleskap, kjøkkenutstyr, kaffe/te fasiliteter mm.

Fasiliteter: Restaurant, bar og lite svømmebasseng

Avstand: 19 km/15 minutter med bil fra Durban sentrum. 15 minutter med bil til Durban Int. flyplass

Overnatting: Protea Hotel Umhlanga 2 netter i standard rom

Måltider: Frokost

 

 

I Durban bør det være noe for enhver smak: shopping, strand, restauranter fra alle verdenshjørner, besøk på det største urtemarkedet i verden og andre spennende markeder. Her kan du oppleve delfinsafari, dyphavsfiske eller besøke byens haisenter. Under oppholdet i Durban tar vi dere gjerne med på en rundtur i byen og til det indiske markedet.

22. september – BYTUR I DURBAN

Dere blir hentet på hotellet for en spennende rundtur i Durban. Stopp ved Moses Mabhida Stadium som ble bygd for fotball-VM i 2010; et av Durbans landemerker. Deretter et besøk til det fargerike indiske markedet hvor vi finner et spennende kryddermarked. Vi kjører gjennom byen til uShaka Marine World hvor de har et flott akvarium, badeland og restauranter.

Lunsj på strandpromenaden (for egen regning)

Felles middag på en hyggelig restaurant i Uhmlanga (egen regning).

Måltider: Frokost

 

23. september – HJEMREISE

Etter en avslappende formiddag på egenhånd, blir dere hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Det er tid for avreise.

Måltider: Frokost

MED  PÅ REISEN

Geir H Ommundsen (66) har lang erfaring med Afrika. Født på en misjonsstasjon nord i Republikken Kongo, der han vokste opp med kongolesere. Allerede som 6-åring hadde han sitt første vannprosjekt og visste tidlig at det var vanningeniør og bistandsarbeider han ville bli. Som 21-åring reiste Geir til Kongo som frivillig-arbeider for Det Norske Misjonsforbund og har jobbet i Afrika for organisasjoner som Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp og Strømmestiftelsen. De senere år har han ledet bistandsorganisasjonen Yme. Geir er en dyktig fotograf og har mye kunnskap om Afrika både før og nå. Geir har god forståelse av Afrikansk kultur. Alt dette deler han villig med andre.

Telefon: 900 38 855
E-post: geir@ommundsen.org

Vilkår og betaling og sånt ...

25% av beløpet innbetales ved bestilling. Resterende 75% innbetales 45 dager før avreise. For avbestilling mot vederlag vil følgende gjelde:
•Ved avbestilling frem til 45 dager før avreise har kunden rett til å avbestille reisen mot å betale et gebyr på
25% av totalbeløpet.
•Ved avbestilling 45 – 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 50% av beløpet.
•Ved avbestilling 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 100 % av beløpet.

NB! Hvis avbestillingen fører til at det endrede antall i gruppen får utslag på forhandlet gruppepris, kan det tilkomme ekstra gebyr.
Deltakerne sørger selv for å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring.
Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårne og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor vår kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring. Vi tar forbehold om endring i pris pga endring i kurs og flyskatter.

Reisen foregår utenfor malariabeltet. Det anbefales å ta trippel vaksine og hepatitt A og B. Ingen gulfeber.

Det er god kvalitet på vann og maten er av beste kvalitet. Vanlig forbehold med god håndhygiene og melkesyretabletter.

Ta uansett kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for veiledning.

Du kan ha maks 23 kg innsjekket baggasje. Det er mulig å vaske klær underveis. Det er uformelt på safari, og man trenger ofte ikke mer enn et par shortser og et par t-skjorter. Det kan imidlertid være kjølig morgen og kveld på åpen bil, så en god fleece og en vindjakke er å anbefale. Kleskode på restauranten til middag i Victoria Falls.

Kikkert og lommelykt samt myggmidel er lurt å ha med på safari. Det er tre-pluggskontakt (runde), men vanlig med adapter som passer norsk kontakt på bostedene.

Husk stort minnekort, ekstra minnekort og ladere!

Kamerautstyr, laptop og alle verdisaker pakkes i håndbaggasje.

Share This