fbpx

Mama Afrikas Zululand

Mama Afrika har satt sammen sine favoritter i Zululand til en fantastisk reise for deg!

På denne reisen skal dere ut  i bushen på leting etter de fem store! Dere skal glede dere over de store og små tingene i skaperverket. Hva er mer magisk enn å sovne til lydene av ville dyr rett utenfor teltveggen? Dere drar på safari gjennom villmark som fører dere til uendelige og øde strender ved Indiahavet. På strendene hvor verdens største havskilpadde har hekket og lagt egg siden tidenes morgen. Dere skal bli kjent med zuluene, et stammefolk som bekjempet både briter og en fransk Napoleon! Ingen ga hvite mann større motstand i Afrika enn nettopp zuluene! Dere ender til slutt opp på et hotell i særklasse utenfor Durban  og er klare for å utforske Afrikas hotteste by!

Durban

Pongola Game Reserve

Mabibi

Zululand Rhino Reserve

Pris på forespørsel

Prisen er basert på del i dobbeltrom Enkeltromstillegg: Kr 6 900.

Prisen inkluderer:

 • Overnattinger i 11 netter
 • Måltider som beskrevet (F/L/M)
 • Aktiviteter som spesifisert.
 • Transfer fra Oyster Box til flyplassen
 • Service fra vår norske agent i Durban under hele oppholdet

Ikke inkludert:

 • Flybillett fra Norge til Durban
 • Leiebil (vi gir pris utifra ønsket bilstandard. Leiebil er rimelig i Sør-Afrika)
 • Tips

Dag 1 – PONGOLA GAME RESERVE

Dere ankommer Durban og setter kursen nordøstover. Dere skal allerede i dag kjenne på «Karen Blixen følelsen» når dere sjekker inn på romantiske White Elephant Lodge som ligger i Pongola Game Reserve ved foten av Ubombo fjellene. Lodgen ligger ved Jozini-innsjøen som er over 3 mil lang. Her er et yrende dyreliv både til vanns og til lands. Her kan du fiske tigerfisk, eller få et innblikk i forskningsprosjektet «Space for elephants». Safarien her vil lære dere mye om elefantenes tilværelse. Er dere ekstra eventyrlystne, kan dere også spore neshorn til fots. Zululand er nemlig hjem til den største neshornbestanden i Afrika og du finner både den bredmunnede og spissmunnede her.

Inkluderer: Overnatting på White Elephant (ikke tillatt for barn under 12 år) i 3 netter. 2 safariaktiviteter inkludert drikke. F/L/M

Avstand fra Durban: ca 3,5 timer.

DAG 2 OG 3

Opplevelsene står i kø. Dere kan velge mellom tradisjonell safari i åpen bil, båtsafari, tigerfiske, guidet fotsafari og kanotur. White Elephant har også et skjul ved et vannhull, der man kan sitte trygt en liten ettermiddagsstund med kikkert og kamera og vente på dyrene komme for å drikke. Er du ivrig fotograf, kan vi også arrangere en foto session i spesialbygde fotoskjul i et nærliggende område. Spør oss!

DAG 4 – THONGA BEACH

På tide å bryte opp. Dere drar videre over Ubombo fjellene og ut til Indiahavet, ikke langt fra grensen til Mosambik. Nå er dere virkelig i «Afrika» og paradiset venter! Ca. 2 timers kjøring til møtepunktet der dere blir plukket opp for å bli fraktet siste strekning i åpen safaribil.

I en bortgjemt bukt med langstrakt sandstrand og krystallklart vann, ligger Thonga Beach Lodge omgitt av uberørt natur.  Lodgen er inspirert av Thonga-folkets kultur og består av frittstående hytter med stråtak, privat og godt skjult i naturen. Her er totaltt 12 rom, så det blir ikke overfolksomt. Hver hytte har privat balkong mot havet eller skogen rundt. Alle fasiliteter inkludert WiFi.

Dette er et snorkle og dykkeparadis. Lodgen har egne dykkeinstruktører som tilbyr kurs for de uten sertifikat, slik at man kan oppleve korallrevet utenfor som sammenlignes med Great Barrier Reef i Australia. Beste sesong for dykking er april, mai og juni.

Like bak sanddynene ligger Sør-Afrikas største ferskvannsinnsjø, og kanotur mellom flodhester og krokodiller er et must.

Fra november til februar kommer de store havskilpaddene og legger egg på stranden. Synet av en 750 kg Leatherback skilpadde komme seg opp og ned på stranden for å legge egg, er rett og slett fantastisk og oppleve. En skilpaddesafari foregår ofte sent på kvelden/natten og kan bestilles. Koster ca kr 400.

Inkluderer: Overnatting i 3 netter. Snorkling, kanotur og sundowner ved Lake Sibaya, kulturell opplevelse og guidet tur i området rundt. F/L/M

 

Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!

DAG 7 – LEOPARD MOUNTAIN

Det er på tide å sette kursen innover i landet og nye safariopplevelser venter. Leopard Mountain er en fantastisk lodge i Zululand Rhino Reserve. Lodgen har en fantastisk utsikt over zululands grønne åser, og du vil simpelthen elske dette stedet og menneskene her!

Her finnes alle de fem store: Leopard, bøffel, løve, leopard og elefant og også her kan må gå med spesialtrente guider til fots om man ønsker. Lodgen har vunnet mange priser for sin service. Mellom safariene kan dere nyte spabehandlinger, nyte dyrelivet rundt hytta, eller sitte i skjul ved vannhull. Hver hytte har sitt eget lille «plunge pool» og hengekøye.

Inkluderer: Overnatting i 2 netter, tre guidede safariaktiviteter pr dag. F/L/M

Ca 1,5 times kjøring.

DAG 8 – SAFARI

Under oppholdet på Leopard Mountain har dere også muligheten til å delta på et møte med de afrikanske elefantene Rambo, Rachael og Jabulani. Hør deres utrolige historie og lær mer om de intelligente og majestetiske elefantene. Dette er en sjelden mulighet til å komme tett på verdens største landpattedyr. Ikke inkludert. (Det kan passe fint å ta denne aktiviteten på avreisedagen på vei ut).

shadows-1-v1.jpg.1340x450_default

DAG 9 – OYSTER BOX, DURBAN

 Etter frokost går turen tilbake til Durban og dere sjekker inn på et hotell i særklasse!  Oyster Box ligger direkte på stranden i den koselige Umhlanga, et lite tettsted litt nord for Durban. Her ligger restauranter, shopping og strandpromenade i umiddelbar nærhet.

Hotellet ligger ca 15 minutter med bil fra Durban bysentrum, og har kort vei til flere golfbaner, Casino og den nye fotballstadion Moses Mabhida Stadium.

Spa avdelingen er meget velrenommert og bør bookes i god tid før ankomst. Består av alle de ønskede fasiliteter for et lukseriøst spa, med dyktige terapauter klare til å skjemme dere bort. 6 behandlingsrom, 2 hyrdoterapibad, Nuvola Dry Flotation og farge behandling, autentisk Hammam, treningstudio og 2 basseng hvorav et med havutsikt.

Spameny (anbefaler å bestille i god tid)

Hotellets fantastiske beliggenhet, utsøkte mat, prisvinnende spa og spennende interiør, gjør dette til en hotelloplevelse “i særklasse”.  (F)

Oyster Box: Helt rått rett og slett! En once in a lifetime-opplevelse, som gjorde at vi faktisk aldri forlot hotellet under oppholdet. Service, mat, hotellets tilbud av aktiviteter etc var ekstremt på alle områder. Må oppleves! (kommentar fra en tidligere gjest)

Se mer om Oyster Box her

Inkluderer: 3 overnattinger med frokost.

 

DAG 10 OG 11

Nyt dagene eller ta en tur til Durban. Det nærliggende Gateway Shopping Mall har alt du kan tenke deg av butikker og i Durban kan du gå på det indiske markedet for mer eksotiske varer. En koselig restaurantgate like ved hotellet har et rikt utvalg av restauranter og barer.

For all del! IKKE gå glipp av afternoon tea på Oyster Box. Den er verdenskjent! Med taffelmusikk og de lekreste retter servert på ekte britisk vis og den nydeligste porselen. Setter deg rett tilbake i kolonitiden.

DAG 12 – HJEMREISE

Frokost og noen timer til fri disposisjon før dere blir kjørt til flyplassen og fly hjem.

 

Vilkår og betaling og sånt ...
25% av beløpet innbetales ved bestilling. Resterende 75% innbetales 45 dager før avreise. For avbestilling mot vederlag vil følgende gjelde:

 • Ved avbestilling frem til 45 dager før avreise har kunden rett til å avbestille reisen mot å betale et gebyr på
  25% av totalbeløpet.
 • Ved avbestilling 45 – 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 50% av beløpet.
 • Ved avbestilling 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 100 % av beløpet.

Deltakerne sørger selv for å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring.
Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårene og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor vår kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring.  Vi tar forbehold om prisendring utenfor vår kontroll.

Du kan betale hele eller deler av reisen med kort her:
Reisen foregår en periode innenfor malariabeltet (Thonga Beach). Det anbefales å ta trippel vaksine og hepatitt A og B. Ingen gulfeber.

Det er god kvalitet på vann og maten er av beste kvalitet. Vanlig forbehold med god håndhygiene og melkesyretabletter.

Ta uansett kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for veiledning.

Du kan ha maks 23 kg innsjekket baggasje. Det er mulig å vaske klær underveis. Det er uformelt på safari, og man trenger ofte ikke mer enn et par shortser og et par t-skjorter. Det kan imidlertid være kjølig morgen og kveld på åpen bil, så en god fleece og en vindjakke er å anbefale. På Oyster Box er det kleskode til middag i restauranten.

Kikkert og lommelykt samt myggmidel er lurt å ha med på safari. Det er tre-pluggskontakt (runde), men vanlig med adapter på bostedene.

Husk stort minnekort, ekstra minnekort og ladere!

Kamerautstyr, laptop og alle verdisaker pakkes i håndbaggasje.

Share This