fbpx

Mosambik

Mosambik – Skjærgård og sjømat!

Hovedstaden Maputo er en pulserende by som bærer preg av den portugisiske kolonitiden. Her finner man livlige lokale markeder, museer og gode fiskerestauranter. Vilanculos og øyene i Bazaruto-skjærgården kan skilte med de beste og mest romantiske hotellene – ofte på små private øyer som man kommer til med småfly eller motorbåt. Hotellene på fastlandet kan også anbefales, og til en mye rimeligere pris.

Med sin lange kystlinje mot det Indiske Hav er Mosambik et eldorado for dykking og snorkling, havfiske, strandløver og ikke minst for romantiske bryllupsreiser. En flott kombinasjon med Sør-Afrika og Zimbabwe! Hovedstaden Maputo er kun et par timers kjøring fra Kruger, og til skjærgårdsparadiset Vilanculos går det direktefly fra Johannesburg.

Selv om Mosambik er mye mindre utbygget enn nabolandet Sør Afrika er det et land i utvikling. Det at det ikke ennå er så utbygget, gjør det jo også spennende som reisemål.

Visste du at den folkekjære forfatteren Henning Mankell bodde i Maputo? Han elsket Mosambik og hadde et hjem der etter borgerkrigen tok slutt midt på nittitallet.

Husk at landet er enormt stort! Det gjøres ikke på en tur! I tillegg til Maputo og Vilanculos-området, er det spennende områder i nord. Ihla Mozambique er på UNESCO`s verdensarveliste og historien sier at her er Afrikas eldste europeiske bosetning.

Selv om de fleste kommer til Mosambik for å nyte strendene og det havet har å by på, så har også Mosambik fantastiske nasjonalparker som kan by på flott safari. Litt mer utilgjengelige, men ikke umulig for den eventyrlystne!

 

Mosambik

 

Fakta om Mosambik

Hovedstad: MaputoFlag_of_Mozambique.svg
Innbyggere: 22 millioner
Visum: Visumplikt for norske statsborgere.
Valuta: Mosambikisk metical
Språk: Portugisisk er offisielt språk, men swahili, makua, sena, ndau og shangaan er utbredt.
Klima: Landet har tropisk klima med to sesonger; regnperiode fra november til mars og tørrperiode fra april til november.
Helse: Påkrevd gulfebervaksine. Malaria profylakse og vaksiner anbefales.

Les mer om Mosambik her

Mama Afrikas reiser til Mosambik

Share This