fbpx

Kongo – Lavlandsgorilla og sjimpanser

Kongo er et ennå ukjent som turistland. Men for et potensiale som finnes her! Har du allerede besøkt de mest kjente landene i Afrika og føler du vil ha mer? Er du en eventyrer og vil oppleve ekte Afrika. Da kan Kongo være ditt neste reisemål!

De franske bouleverdane i hovedstaden Brazzaville minner ennå om fransk, fordums prakt fra kolonitiden.  Kongofloden deler de to kongoene (ja, for du vet at det finnes to!?). Kongofloden er verdens mest vannførende elv etter Amazonas, og nettopp her var det Stanley kom seilende nedover på leting etter Dr Livingstone for så lenge siden.

Selv om landet er korrupt og fattig, så har det sjel og ikke minst skiller det lille Kongo seg veldig fra den urolige storebroren Den Demokratiske Republikken Kongo som ligger på andre siden av floden, og der krig og gerilja fortsatt herjer. Tidlige Zaire og belgisk koloni. Kongo er i utvikling. To tredjedeler av befolkningen bor i de to store byene Brazzaville ved Kongofloden og Pointe Noire ved Atlanterhavskysten. Kongoleserne er korrekte og uansett rang og inntekt skal man være pen i tøyet. Du finner neppe et folkeslag som har finere fottøy (spesielt menn)!

Kongo er i ferd med å bli et av de fineste økoturistlandene i Afrika. Reis dit nå, før alle andre!

I nord ligger regnskogen. Virkelig jungel slik du husker det fra Tarzan-fortellingene i barndommen. Her kan du bli kjent med pygmèene, urbefolkning som er jegere og samlere. Et undertrykt og diskriminert folkeslag som først de siste årene har blitt integrert og (nesten) akseptert. Folket på landsbygda er vennlige og langs Kongofloden lever flodfolket som livnærer seg av fisk og handel på elva og overalt ser du de karakteristiske pirogene.

Det som slår Mama Afrika på reise rundt i Kongo er hvilket fantastisk potensiale som finnes her. Her finnes overraskende mye vilt og naturen er slående. Sjimpanser og lavlandsgorilla, skogelefanter og den skye bongoen finner man i denne uberørte villmarken.

Kongo er i ferd med å bli et av de fineste økoturistlandene i Afrika. Reis dit nå, før alle andre!

 

Kongo-Brazzaville

Fakta om Kongowidth_140.mode_MaxWidthOrHeight.pos_Default.color_White

Hovedstad: Brazzaville
Innbyggere: Ca 4,5 millioner
Visum: Visumplikt for norske statsborgere
Valuta: CFA Franc 1 Nok =  ca 50 CFA
Klima: Tropisk klima.  Varmt og fuktig i nord. Årstidene er generelt delt opp i fire:
– den lange regntiden fra oktober til desember
– en kort regntid fra januar til februar
– en kort regntid fra mars til april
– tørketidfra mai til september
Språk: Fransk, Lingala og Kituba. Få som snakker engelsk.
Helse: Vaksinasjoner og malariaprofylakse anbefales. Gulfeber påkrevd.

Les mer om Kongo Brazzaville

Mama Afrikas reiser til Kongo

Share This