fbpx

Jungelsafari

Republikken Kongo (Brazzaville) er en  sentral-afrikansk perle med endeløse uberørte tropiske skoger. Odzala-Kokoua nasjonalpark i Kongo er en av Afrikas eldste nasjonalparker og dekker 13 600 kvadratkilometer (1 360 millioner hektar) med urørt villmark, og er en integrert del av både Kongo og TRIDOM Transfrontier Park som overlapper inn i Gabon, DR Kongo og Den Sentralafrikanske Republikk.

Odzala er velsignet med en rekke habitater, fra tett urskog til spredt bush, savanne og brede elver. Å observere fugler og pattedyr i tropiske skoger kan være utfordrende. En guide med stor kunnskap er avgjørende for suksess.

Odzala har det høyeste antallet (11) av dagaktive primater i Sentral-Afrika. Bortsett fra Afrikas høyeste konsentrasjon av lavlandgorilla finner man også den største tetthet av sjimpanser og en rekke ape arter her. Lavlandsgorillaene lever i grupper som varierer i størrelse fra 10-25 individer, vanligvis med en silverback, 5-7 voksne hunner og en samling av ungdyr og unger.
Skogelefant sees ofte langs Lekoli elven. Skogbøffel finnes også i store flokker. Et mangfold av antiloper som bongo, sitatunga og en rekke sjeldne duikere.
Odzala har 430 fuglearter inkludert mange spesialiteter som Black Guineafowl, White-crested Tiger-heron, Kongo Serpent-eagle, Vermiculated Fiske-Owl, Grey-headed Broadbill, Grey Parrot og Forest Swallow. Skog ornitologi kan være utfordrende, men stor tålmodighet vil bli belønnet med juveler som Black-and-White Casqued Hornbill, Lyre-tailed Honeyguide, Gabon Woodpecker, Chestnut Wattle m.m.

I nasjonalparken Odzala-Kokoua åpnet det to camper i august 2012. Parken har som mål å bruke turisme som en katalysator for å bevare regnskogen globalt og lokalt.

Campene er konstruert etter lokale tradisjoner og glir perfekt inn i naturen. Den ene i utkanten av savannen ved elvene Lekoli og Mambili, og den andre i hjertet av skogen.

Campene er fullbooket ofte et år i forveien, så vær tidlig ute med planlegging og bestilling!

Pris på forespørsel

Ngaga Camp i Odzala
Lango camp i Odzala
Share This