fbpx

Botswana – safari, safari, safari!

Botswana har muligens det beste du kan oppleve av safari. Å fly fra den ene eksotiske campen til den andre i Okavango Delta er noe av det flotteste du kan oppleve. Hvert sted er en perle. Nærkontakt med store flokker elefanter og løver som vasser i vann skaper minner for livet . Og for noen solnedganger! Det å gli sakte og lydløst i en mokoro (tradisjonell kano) på en av de mange kanalene er en ekstra spennende og fredelig safariform .

Botswana er et av de få vellykkede demokratiene i Afrika, og få land i verden har satt av mer areal til viltstell enn dette ressursrike landet som først og fremst lever av sine diamanter. I våre øyne er Okavango Deltaet den største juvelen! Hver sommer (norsk vinter) strømmer vann fra høylandet i Angola over 1000 km borte innover Kalahari ørkenene og forvandler ørken til et tropisk paradis.  Laguner og kanaler, palmeøyer, store flokker med dyr som vasser i vann. Og fra safarilodgen drar du ut på safari i mokoro. I Okavango er ikke løvene redde for å vasse! Okavango er også flott på vinterstid, da er det myk, hvit sand som danner underlaget. Og lengre sør ligger Central Kalahari med fasinerende semiørken og helt andre dyrearter.
I Okavango er det bevisst satset på lavt volum/høy kostnad prinsippet. Det gjør imidlertid at du får uforstyrret og uberørt villmark for pengene. Og kan du ikke greie deg uten mobildekning, så kan du glemme Okavango!

 

Les mer om våre reiser på reisebloggen

 

 

Botswana

Fakta om BotswanaFlag_of_Botswana.svg

Hovedstad: Gaborone
Innbyggere: ca 2 millioner
Valuta: Pula
Visum: Ingen visumplikt for norske statsborgere.
Språk: Engelsk og setswana
Klima: Vinter (mai-september) er tørketid, men godt og varmt. Varmt i regntiden fra oktober til april.
Helse: Malaria profylakse og vaksiner anbefales

Mama Afrikas reiser til Botswana

Share This