fbpx

Zanzibar

Zanzibar – krydderøya

Rett under ekvator ligger Zanzibar, kun drøye fire mil fra Tanzania. Ei øy med en dramatisk historie, vakre strender og ikke minst så er den en smeltedigel av kulturer. Det var her den største slavehandelen mot øst foregikk og språket swahili oppsto her. Zanzibar betyr «de sortes land».

Hit reiser du for lange, avslappende dager på stranda. Her ligger de fleste hotellene på stranda, og du finner flest av dem i nord og på østkysten. Men også sørkysten er flott for strandferie. Her er fint både for de som liker seg over vann og under vann. Smilende, vennlige mennesker over alt, og overhodet ikke overbefolket.

Men ingen tur r til Zanzibar uten en dag eller to i legendariske Stone Town! Liker du trange brosteinsgater med spennende små butikker, kryddermarked, historie og ikke minst arkitektur, så vil du elske Stone Town. Her har tiden stått stille i flere hundre år og det er ikke for ingenting at steinbyen er på UNESCO`s verdensarveliste! Blandingen av det arabiske, britiske og indiske gir et utrolig spennende uttrykk i byggestil og interiør.

Visste du at rockelegenden i Queen, Freddy Mercury, er født på Zanzibar? Nærmere bestemt i Stone Town!

 

Zanzibar

Fakta om Zanzibar210px-Flag_of_Zanzibar.svg

Zanzibar har vært selvstendig, sultanat og britisk protektorat, men i 1964 ble de slått sammen med Tanzania. Ca 90 prosent av befolkningen er muslimsk.

Hovedstad: Zanzibar by (Stone Town)
Innbyggere: ca 1 million
Valuta: Tanzania Shilling
Visum: Visumplikt. Fåes kjøpt på flyplass ved innreise (50 USD pr 2015). Utreiseskatt (USD 30 pr 2015)
Språk: Swahili, men engelsk er utbredt.
Klima: Fint å reise hele året. Det faller mest nedbør i perioden november – desember (korte byger) og mars– mai (lengre og hyppigere byger), dette er også perioden da øya er på sitt frodigste. Vær oppmerksom på at Zanzibar har store forskjeller på høyvann og lavvann.
Helse: Malaria. Kontakt vaksinasjonsklinikken i god tid før avreise for råd.

Mama Afrikas reiser til Zanzibar

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

Share This