fbpx

Uganda – Afrikas perle og gorillaens rike!

Et av de frodigste landene i Afrika og nesten hva som helst kan vokse der. Her kan du følge Nilen fra dens kilde gjennom Albert og Edwardsjøen før den på sin vei nordover presser seg gjennom et juv på bare 7 meter i Murchison Falls på sin ferd mot Middelhavet.

Uganda har 350 gorillaer i Bwindi Impenetrable National Park og gorillatrekking er en spennende opplevelse og utvilsomt et minne for livet! Men planlegg i god tid, for det er få lisenser!

Men Uganda er mer enn bare gorillaer! Safariopplevelsene er like store som de bedre kjente safarilandene lengre sør og menneskene her er fantastisk vennlige.

Bwindi Impenetrable National Park

Vest i Uganda på grensen til DR Kongo ligger dette uberørte området som er hjem til flere truede dyrearter. Bwindi har halvparten av verdens gjenlevende fjellgorillaer. Den andre halvparten er fordelt mellom nabolandene Rwanda og DR Kongo. Det finnes fire familiegrupper som gradvis har blitt vant til menneskelig tilstedeværelse. Hver gruppe har en silverback som er den dominante hannen og leder av gruppen. En gruppe kan bestå av 10-20 medlemmer.

Her finnes også mange sjeldne fuglearter, apearter, fjellelefant og et stort utvalg av sommerfugler, 10 av artene finnes kun i Uganda.

Queen Elizabeth

Kanskje den mest kjente nasjonalparken i Uganda og ikke uten grunn den mest populære! Oppkalt etter dronningen av England ligger den som en perle i det sør-vestre hjørnet av landet. Det er registrert 95 viltarter og terrenget består både av åpen savanne og skog. Hovedattraksjonen er definitivt Kazinga kanalen som gir mulighet for å komme tett på tusenvis av flodhest og også krokodille. Dette er også løveterritorium og de tre-klatrende løvene av Ishasha er verdensberømte.Det er registrert 606 fuglearter i Queen Elizabeth.

Murchison Falls

Ugandas største nasjonalpark med utrolig variert landskap og store dyreflokker. De karakteristiske barossapalmene stikker opp i det åpne savannelandskapet og gir naturen et særeget preg. Palmefrøene ble fraktet av elefantene fra Sudan i sin tid. Her i Murchison presser Nilen seg gjennom sitt trangeste juv på bare syv meter på sin ferd nordover mot Middelhavet. Det er flott å vandre opp til juvet og nyte utsikten over Nilen. Kombiner tradisjonell safari i åpen safaribil, safari til fots og safari på Nilen. Over alt vil du se mye vilt!

Kibale Forest

Kibale National Park består av tett og grønn regnskog og er mest kjent for sine primater og spesielt sjimpansene. Området er hjem til den største populasjonen av primatarter i hele Afrika med 13 forskjellige arter. I tilleg til sjimpanser, finner man den sky og truede Colobus apen her. Skogen er også hjem til 325 fuglearter, blant annet den sjeldne rød-vinge frankolinen.

Som i de fleste skoger er de store pattedyrene vanskelig å få øye på. Det er tett vegetasjon og selv om det finnes skogselefant og bøffel er de vanskelige å få øye på.

 

 

Uganda

Flag_of_Malawi.svgNyttig informasjon:

  • Hovedstad: Kampala
  • Antall Innbyggere: 33 millioner
  • Språk: Engelsk og Swahili
  • Valuta: Ugandiske shilling
  • Visum: Kjøpes ved ankomst
  • Helse: Malaria profylakse og vaksiner anbefales

Les mer om Uganda her

Våre reiser til Uganda

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

Share This