fbpx

Slackpacking

Slackpacking, en behagelig vandretur

Er du den som drømmer om å vandre fra hytte til hytte, men orker ikke tanken på å bære på en tung sekk? Elsker du å være i naturen, men vil gjerne slippe å campe og lage mat selv? Er du typen som ville elsket å dra en uke på en spennende ekspedisjon, om du bare kunne gå å legge deg i en komfortabel seng hver kveld? Slippe å våkne opp med stiv rygg etter å ha ligget ukomfortabelt på hardt underlag og våknet opp hver time for å prøve å finne en behagelig stilling? Hvis svaret ditt er «ja» på disse spørsmålene, så er du en ekte «slackpacker»!

The Wild Coast, også omtalt som det tidligere Transkei, er en 250 km lang kyststrekning nord for East London. Området er historisk og gir deg glimt av Xhosa-kulturens avslappende atmosfære, langt fra stress og larm. Området ble veldig forsømt under apartheid og infrastrukturen her er lite utbygd. Det er derfor vanskelig tilgjengelig og kysten er veldig uberørt. Små, runde hytter danner små samfunn som lever av fiske og kveg. Området er velsignet med mildt klima året rundt. Om vinteren kommer hvalene opp fra Antarktis for å kalve. Store stimer med sardiner tiltrekker seg delfiner og rovfisk. Kyststrekningen er preget av vakkert og dramatisk landskap, skipsvrak og fossefall, uendelige strender og kjente landemerker.

Les Wenche Eimhjellens blogginnlegg da hun gjorde denne turen med en venninne

 

Kontakt oss for pris

Dag 1

Transfer fra East London kl 09.30. Kjøreturen tar ca 2,5 time nordover til Trennery`s og inkluderer kryssing av Kei River på en flåte. Etter en lett lunsj på hotellet blir vandrere tatt med til en lokal Xhosa landsby for en unik kulturell opplevelse. Det er også mulig å besøke den lokale klarsynte (sangoma). Middag og overnatting.

Dag 2 (14 km)

Etter en god frokost starter vandreturen. Det er 6 km til Kei elvemunningen som krysses med flåte. På den sydlige strandbanken venter en båt som tar dere med på en hyggelig båttur opp elven. Fingerlunsj og bar ombord. På ettermiddagen vandrer dere videre forbi den lille landsbyen Kei Mouth. Herfra kan vi reservere en hest hvis du ønsker å ri den siste strekningen til Morgan Bay. Hvis ikke så er det en fin vandretur helt frem.

Kvelden nytes ved sjøen med nydelig mat på Morgan Bay Hotel.

Dag 3 (14 km)

Den første strekningen går over majestetiske klipper. Litt stigning som belønnes med fantastisk utsikt. En elvekryssing venter noen kilometer fremme. Vær forberedt på en liten svømmetur. I tørketiden er det imidlertid lite vann. De neste 8 kilometerne er lett gange langs øde strender. Ta deg tid til å se etter skjell og porselensskår fra forliste skip. Ankomst Haga Haga Hotel utpå ettermiddagen.  Middag og overnatting på dette litt rare strandhotellet.

 

Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!

Dag 4 (16 km)

Dette er en vakker vandretur med strand, små heder og elvemunninger. Det er mange steinbasseng og utforske og fint å bade underveis. Dere ankommer Cintsa East på ettermiddagen og innkvarteres i koselige hytter. Et super hyggelig sted med en livlig restaurant med god mat. Det finnes et eksklusivt nabohotell der man kan bestille en massasje om man føler for det etter en lang dag.

Dag 5

Denne dagen gir deg et valg mellom å vandre langs endeløs strand, eller å gå gjennom bush i et viltreservat.

Alternativ strand: 11km

En veldig avslappende tur som gir rom for mye bading og soling. Man passerer Glen Gariff og kommer til Kwelegha elven. Her venter en guide med kano og man padler opp elven til dagens bestemmelssted som er Areena River Side Resort. Innkvartering i hytter ved elven.

Alternativ viltreservat: 13km
For dette alternativet blir vandrerne kjørt til Inkwenkwezi Private Game Reserve. Herfra går turen med guide gjennom reservatet til en lukseriøs teltcamp i bushen. I kveldingen drar dere ut på en safari i åpen safaribil og avslutter dagen med en deilig middag i campen.

Dag 6

Etter en god frokost i bushen går turen tilbake til East London.

 

Vi lager lengre og kortere ruter. Ta kontakt om du synes dette høres spennende ut!

Vilkår og betaling og sånt ...
  • 25% av beløpet innbetales ved bestilling. Resterende 75% innbetales 45 dager før avreise. For avbestilling mot vederlag vil følgende gjelde:
  • Ved avbestilling mer enn 45 dager har kunden rett til å avbestille reisen mot å betale et gebyr på
    25% av totalbeløpet p.g.a allerede innbetalte beløp til overnatting
  • Ved avbestilling 45 – 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 50% av beløpet.
  • Ved avbestilling 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 100 % av beløpet.
  • Deltakerne sørger selv for å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring.
    Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårne og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor vår kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring. Vi tar forbehold om endring i pris pga endring i kurs og flyskatter.
Du trenger ikke være i superform for å greie denne turen. Normal norsk form er godt nok. Det er litt opp og ned første dagen, men ellers er det mye vandring på stein og i sand, noe som kan være ganske tungt på leggene.

Viktig med gode sko, men på strendene kan man også gå barfot.

Man trenger en liten dagsekk for drikke og lunsjpakke. Du kan risikere at sekken blir våt så tenk litt over hva du tar med av verdifulle kameraer osv. Kikkert kan være nyttig da man ser litt vilt underveis.

Man har med en lokal guide fra hvert sted. Det føles trygt da de kjenner lokalbefolkningen og vet hvem som beveger seg i området. Det er imidlertid sjelden man ser folk. Litt lokale fiskere og noen andre som vandrer.

Baggasjen blir kjørt mellom overnattingsstedene.

Husk å gi litt tips til guiden!

Share This