fbpx

MINDFULNESS SAFARI 2018

Livsperspektiv og fornyet energi

En reise både i det ytre og indre landskap

Tilstede i øyeblikket

En drømmetur til Sør-Afrika for kvinner som ønsker nye livsperspektiver og fornyet energi

18-29.april 2018

Ønsker du å være mer tilstede i øyeblikket – virkelig leve livet ditt her og nå? Få senket skuldrene helt, ta i bruk alle sansene og på nært hold, oppleve det Sør-Afrikas natur har å by på? Da er dette absolutt turen for deg! En reise i opplevelser, i fellesskap og i deg selv med MINDFULNESS og SAFARI.

Zululand er et perfekt sted for å ta en pause fra hverdagens travelhet, og du vil garantert legge fra deg grublerier og bekymringer hjemme. Afrika fanger din oppmerksomhet fra første stund, og i kombinasjon med oppmerksomhetstrening, vil fokuset uten tvil være på det som til en hver tid skjer!

Linda Elin Aase er NLP coach og Mindfulness instruktør. Hun vil guide deg gjennom en reise i ditt indre landskap, slik at du kan bli enda mer kjent med deg selv, og i større grad leve det livet du ønsker. Et bedre sted å starte finnes vel knapt, og det beste med det hele – alle kan være med.

Med på turen er også guide og reiseleder Wenche Eimhjellen fra Mama Afrika Travel med mer enn 25 års erfaring fra Sør-Afrika.

 

Høydepunkter

 • Daglig tilbud om mindfullness praktisering med Linda
 • Safari og villmarksopplevelser til lands og til vanns
 • Møte med lokalbefolkningen
 • Private safarier og lodger kun for gruppen
 • Maks 14 personer

Durban

Pongola

Kosi Bay

Durban

Pris kr 28 700

Inkludert:

 • All bakketransfer
 • Overnatting 9 netter i dobbeltrom
 • Rom med havutsikt på Oyster Box
 • Måltider som beskrevet
 • Safariaktiviteter som beskrevet
 • Daglig praktisering av øvelser i mindfulness
 • Reiseleder og guide
 • Flybillett Oslo-Durban t/r inkludert skatter (forbehold om endringer)

Tillegg:

 • Tips
 • Måltider utover de som er nevnt i programmet

PÅMELDINGSFRIST 01. SEPTEMBER 2017
(forbehold om nok påmeldte)

DAG 1     AMAKHOSI

Reisen vår starter i vakre Amakhosi, helt øst i Zululand på grensen til Swaziland. Vi kjører fra Durban gjennom variert landskap der vi passerer små, tradisjonelle landsbyer underveis. Etter ankomst er vi klare for vår første safari. Eventyret kan begynne!

Innkvartering i hytter som ligger adskilt fra hverandre med privat veranda med utsikt over elven. Her kan man nyte lydene fra naturen, mens man ser dyrene komme ned til elven. Lodgen har basseng og koselig, intim restaurant som serverer de lekreste retter. Dette er langt fra masseturisme!

Rute: Durban-Amakhosi
Avstand: +/- 365 km
Aktiviteter: Ettermiddagssafari  Måltider: M

DAG 2-3    Safari og mindfulness i bushen

Tidlig opp og ut på safari. Lang og deilig frokost på terrassen. Spa og mindfulness med yoga. Deilige lunsjer, ettermiddags-te og ut på ettermiddagssafari. Mindfullness under afrikas stjernehimmel. Hyggelig prat rundt bålet og deilig middag med smakfull sør-afrikansk vin om du vil. Slik er dagene på Amakhosi. Din egen private guide under oppholdet vil vise deg naturens store og små undere fra en åpen safaribil og sammen med dine nye venner vil du nyte en «sundowner» på et strategisk sted i det sola går ned.

Aktiviteter: 2 safariaktiviteter pr dag. Spa kan bookes (egen regning)
Måltider: F/L/M + drikke

DAG 4     AMAKHOSI – KOSI BAY

Etter en siste morgensafari og god frokost setter vi kursen mot Kosi Bay og Kosi Forest Lodge. Dette er en privat lodge som ligger i den uberørte villmarken som er en del av iSimangaliso våtmarksområde, internasjonalt anerkjent som et UNESCO verdensarvested. Vi skal utforske dette unike økosystemet med guidede turer på innsjøene, skogsturer og dagstur til nærliggende strender. Lodgen ligger i en vakker skog på bredden av Kosi Lake. Et perfekt sted for å praktisere meditasjon og yoga. Stråhyttene er nøye plassert for å gi gjestene privatliv. Hyttene har utendørsbad, hvor man kan sitte under stjernehimmelen og lytte til lydene fra bushen. Om morgenen våkner du til et fantastisk kor av fuglesang. Lodgen har også basseng med flott utsikt til Shengeza innsjøen.

Rute: Amakhosi-Kosi Forest Lodge
Avstand: +/- 180 km
Måltider:F/L/ M

DAG 5-6     KOSI BAY

Vi utforsker dette spennende området. En av dagene drar vi på båttur på innsjøene, som henger sammen med kanaler. Underveis får vi historien om hvordan de lokale innbyggerne gjennom generasjoner har benyttet seg av spesielle fiskemetoder og viktigheten av gode fiskefeller. Vi besøker en lokal landsby og får et godt innblikk i hverdagslivet til menneskene som lever i pakt med naturen her.

Vi lever i et stressende samfunn. Kan vi lære noe av disse menneskenes tankesett og levesett?  Mindfulness handler om å være tilstede i i vårt eget liv. La det som har vært fare, og ikke bekymre oss for mye om det som kommer. Her kan vi oppleve en dypere forståelse av at vi er en del av en større helhet. Kulturen her kan lære oss mye om dette, og du vil garantert ta med deg ny kunnskap hjem.

Etter båttur går vi over sanddynene til Indiahavet hvor milevis med sandstrender åpenbarer seg. Picnic og snorkling.

Aktiviteter: Utflukter i nærområdet, båttur og strand-piknik
Måltider
: F/L/M

DAG 7     KOSI BAY-UMHLANGA ROCKS

Vi setter kursen mot Durban igjen og innlosjerer oss på et hotell i særklasse! Hotel Oyster Box ligger direkte på stranden i Umhlanga, et lite tettsted litt nord for Durban. Her ligger restauranter, shopping og vannaktiviteter i umiddelbar nærhet.

Hotellets fantastiske beliggenhet, utsøkte mat, prisvinnende spa og spennende interiør, gjør dette til en hotellopplevelse “i særklasse”.

Oyster Box: Helt rått rett og slett! En once in a lifetime-opplevelse, som gjorde at vi faktisk aldri forlot hotellet under oppholdet. Service, mat, hotellets tilbud av aktiviteter osv var ekstremt på alle områder. Må oppleves! (kommentar fra en tidligere gjest)

Rute: Kosi Bay-Umhlanga Rocks
Avstand: +/- 400 km
Måltider: F

DAG 8-9     OYSTER BOX

Etter dagene i bushen er det godt å slappe helt av i strandkanten. Gå en tur på den fine strandpromenaden eller kos deg på en solseng ved hotellbassenget. Gå for all del ikke glipp av hotellets berømte «high tea» som ikke kan beskrives, bare oppleves.

Hotellet har en fantastisk spa-avdeling. Anbefaler å forhåndsreserve behandlinger i god tid! Se spa-menyen her

Ellers er det gratis shuttle til det store shoppingsenteret GATEWAY.

Vi spiser middag sammen på noen av de hyggelige restaurantene i nærheten.

Måltider: F

DAG 10     HJEMREISE

Alt har en slutt. Etter en avslappende morgen går turen til flyplassen og fly hjem.

Måltider: F

Med på turen

LINDA ELIN AASE

Bachelor i barnevern med 2 års videre spesialisering innen fagfeltet vold og traumatisk stress. Er sertifisert Mindfulness og ICDP instruktør. Er i tillegg utdannet NLP Coach (tre trinns studie).
Har over 25 års arbeidserfaring fra områdene barnepsykiatri, voksenpsykiatri, barnevern og foreldreveiledning, samt ledererfaring på ulike nivåer og i ulike organisasjoner.
Jobber i dag særlig med ungdom som opplever å ha liten mening i livet, som har stressreaksjoner særlig knyttet til egne prestasjoner, mestring og selvbilde. Tilbyr også samtaler, veiledning og coaching for voksne som ønsker endring i eget liv.

Er en av initiativtakerne til tilbudet “Kom i form med 20 turer”  (se eventuelt facebook for mer informasjon).

Mobil 924 12 112    

WENCHE EIMHJELLEN

Reisearrangør og reiseleder Wenche Eimhjellen har 25 års erfaring med reiser i det sørlige Afrika. Hun har over flere år også jobbet som jaktguide og turguide i Sør-Afrika og er lidenskapelig opptatt av natur og dyreliv og er en ivrig naturfotograf. Wenche har mye kunnskap om Sør-Afrikas kultur og historie. Etter mange års reise på dette kontinentet var det naturlig å engasjere seg også på et sosialt nivå. Hun har de siste seks årene jobbet for bistandsorganisasjonen Yme som jobber med vannprosjekter og yrkesutdanning i Afrika.  I tillegg har hun et engasjement for bevaring av det truede neshornet. På turene med Wenche vil du garantert bli engasjert, enten det er å støtte opp om det lokale fotballaget i en landsby, eller oppdage gledene ved de små underverkene i naturen.

Mobil 950 61432

Vilkår og betaling og sånt ...

Vi tar forbehold om nok påmeldte. Minimum 10 personer.

25% av beløpet innbetales ved bestilling. Resterende 75% innbetales 45 dager før avreise. For avbestilling mot vederlag vil følgende gjelde:
•Ved avbestilling frem til 45 dager før avreise har kunden rett til å avbestille reisen mot å betale et gebyr på
25% av totalbeløpet.
•Ved avbestilling 45 – 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 50% av beløpet.
•Ved avbestilling 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 100 % av beløpet.

NB! Hvis avbestillingen fører til at det endrede antall i gruppen får utslag på forhandlet gruppepris, kan det tilkomme ekstra gebyr.
Deltakerne sørger selv for å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring.
Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårne og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor vår kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring. Vi tar forbehold om endring i pris pga endring i kurs og flyskatter.

Deler av reisen foregår innenfor malariabeltet. Profylakse anbefales. Det anbefales også trippel vaksine og hepatitt A og B. Ingen gulfeber.

Det er god kvalitet på vann og maten er av beste kvalitet. Vanlig forbehold med god håndhygiene og melkesyretabletter.

Ta uansett kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for veiledning.

Du kan ha maks 23 kg innsjekket baggasje. Det er mulig å vaske klær underveis. Det er uformelt på safari, og man trenger ofte ikke mer enn et par shortser og et par t-skjorter. Det kan imidlertid være kjølig morgen og kveld på åpen bil, så en god fleece og en vindjakke er å anbefale. På Oyster Box er det kleskode til middag i restauranten.

Kikkert og lommelykt samt myggmidel er lurt å ha med på safari. Det er tre-pluggskontakt (runde), men vanlig med adapter på bostedene.

Husk stort minnekort, ekstra minnekort og ladere!

Kamerautstyr, laptop og alle verdisaker pakkes i håndbaggasje.

Share This