fbpx

MINDFULNESS SAFARI 2019

Livsperspektiv og fornyet energi

En reise både i det ytre og indre landskap

Tilstede i øyeblikket

27.april-8.mai 2019

En drømmetur til Sør-Afrika for kvinner som ønsker nye livsperspektiver og fornyet energi

Ønsker du å være mer tilstede i øyeblikket – virkelig leve livet ditt her og nå? Få senket skuldrene helt, ta i bruk alle sansene og på nært hold, oppleve det Sør-Afrikas natur har å by på? Da er dette absolutt turen for deg! En reise i opplevelser, i fellesskap og i deg selv med MINDFULNESS og SAFARI.

Zululand er et perfekt sted for å ta en pause fra hverdagens travelhet, og du vil garantert legge fra deg grublerier og bekymringer hjemme. Afrika fanger din oppmerksomhet fra første stund, og i kombinasjon med oppmerksomhetstrening, vil fokuset uten tvil være på det som til en hver tid skjer!

Linda Elin Aase er NLP coach og Mindfulness instruktør. Hun vil guide deg gjennom en reise i ditt indre landskap, slik at du kan bli enda mer kjent med deg selv, og i større grad leve det livet du ønsker. Et bedre sted å starte finnes vel knapt, og det beste med det hele – alle kan være med.

Høydepunkter

 • Daglig tilbud om mindfullness praktisering med Linda
 • Safari og villmarksopplevelser til lands og til vanns
 • Privat safarilodge, kun for gruppen
 • Maks 16 personer

 

Durban

St Lucia

Pongola

Durban

Pris kr 24 900

 

Inkludert:

 • All bakketransfer
 • Overnatting 9 netter i dobbeltrom
 • Rom med havutsikt på Oyster Box
 • Måltider som beskrevet
 • Aktiviteter som beskrevet
 • Daglig praktisering av øvelser i mindfulness
 • Reiseleder fra Norge og guide underveis
 • Flybillett Oslo-Durban t/r

Tillegg:

 • Tips
 • Måltider utover de som er nevnt i programmet
 • Flyskatter pr i dag 4746

Tillegg for enkeltrom de siste 3 dagene på Oyster Box: kr 4 500 (begrenset på de andre stedene)

PÅMELDINGSFRIST 01. SEPTEMBER 2018
(forbehold om nok påmeldte)

 

DAG 1     ST LUCIA – iSIMANGALISO

St. Lucia er en liten fiskelandsby som ligger midt i naturreservatet iSimangaliso; et UNESCO verdensarvområde med nydelig natur, biologisk rikdom og mange økosystemer. Med Indiahavet på den ene siden og St. Lucia-innsjøen på den andre, beskyttes fem samarbeidende økosystemer innenfor parken. Marinedelen med korallrev og strender, landområder, sjøgress- og starrområder, ferskvannssjøen St. Lucia samt vestkysten med fossile koraller, sand-vegetasjon, bushveld og sletter med gress. Området er best kjent for sin bestand av krokodiller og flodhester, Her finnes også delfiner, hvaler, skilpadder, sorte og hvite neshorn, elefanter, bøffel, 250 fiskearter, 526 fuglearter og mer enn 3000 forskjellige plantearter. Selve navnet iSimangaliso betyr ”mirakel”. Her finnes de kulturelle iSiZulu og Thonga folket. Det finnes ingen andre steder likt iSimangaliso i verden.

Vi ankommer i tide for et solnedgangscruise på innsjøen (inkludert). En fantastisk måte å starte vår afrikareise på!

Ndiza Lodge & Cabanas er et 4* gjestehus og består av 9 gjesterom. De romslige rommene har alle en-suite bad, air condition, et lite kjøleskap og minibar, TV med flere kanaler og te/kaffe fasiliteter. Noen av rommene har direkte utgang til terrasse med utemøbler. Stedet har to svømmebasseng og en takterasse med fantastisk utsikt , bar, TV-stue og ligger direkte ved naturreservatet.På eiendommen er det også  3 x 2 soveroms cabanas (disse er self catering).

Rute: Durban-St Lucia
Avstand: +/- 235 km
Måltider: F
Aktivitet: Solnedgangscruise

DAG 2 – CAPE VIDAL

Denne dagen kjører vi 4 mil innover i våtmarksområdet og til Cape Vidal! Her er det sandstrender så langt øyet kan se. Dette er den eldste sandyne skogen i verden.  Høye ”fjell” av sand dyner.  Flott vegetasjon.  Uberørte sandstrender.

På vei både til og fra stranden får vi første møte med de afrikanske dyrene.  Her er det mulighet til å se neshorn, ulike antiloper, giraffer, sebra i tillegg til et variert økosystem.  Vi stopper på stranden i Cape Vidal og tilbereder en deilig lunsj under pinjetrærne. Mulighet for å bade og snorkle. Innenfor ligger de skogkledde sandynene der blant annet en av Afrikas minste antiloper lever. På vei tilbake passerer vi  tørrere slettelandskap som går over i den store brakkvannsinnsjøen med mangroveskog. En spennende dag med mange opplevelser underveis!

Måltider: F/L
Aktivitet: Guidet safaritur i åpne biler til Cape Vidal

Dag 3 – ST LUCIA OG NATTSAFARI

Dagen tilbringes i eget tempo. Mulighet for sykkeltur eller ridetur på stranden og i bushen for den aktive. Eller du kan bare rusle rundt i den koselige landsbyen eller slappe av på stranden.  Om kvelden blir vi hentet for en spennende nattsafari. Her er det gode muligheter for å se helt andre dyr enn de man ser om dagen. Er det en klar stjernekveld vil vi også få en innføring i den sydlige halvkules stjernehimmel. Og ingen nattsafari uten et stopp med varm kakao! Du vil garantert sove godt etter denne begivenhetsrike kvelden!

Sykkelsafari: På mountainbikes og med egen gameranger: ca. 3 timers sykkeltur i området.  Det det blir et spennende møte med det rike fugle- og plantelivet.  Og store muligheter til å se noen av antilopene (Ufarlig, dere sykler ikke i løveterreng). Pris med guide og forfriskninger, ca NOK 250.

Ridning i St. Lucia: Hestene som brukes er South African Boerperd, sterke flotte hester som er spesielt gode å ri i ”bushen”. Turene er for de forholdsvis ridevante, spesielt på safarirideturene. De tilbyr tre rideturer av ulik lengde. Man kan ri langs stranden eller gjennom våtmarksområder:

 • To timers ridetur langs stranden, pris ca NOK 700 pr person. Pga tidevannet vil denne rideturen starte kl 14.00
 • Halvdagstur (5 timer) gjennom våtmarksområdet og på stranden. Mulighet for å se dyr som neshorn, bøffel, flodhest, zebra, antiloper m.m. Spør oss om pris.

Priser med guide og forfriskninger per person: 295,- Zar. Minimum 2 personer.

Måltider: F
Aktivitet: Nattsafari

DAG 4     ST LUCIA – AMAKHOSI

Reisen vår går videre til vakre Amakhosi, helt øst i Zululand på grensen til Swaziland. Vi kjører fra St Lucia gjennom variert landskap der vi passerer små, tradisjonelle landsbyer underveis. Etter ankomst er vi klare for vår første safari. Eventyret kan begynne!

Innkvartering i hytter som ligger adskilt fra hverandre og med privat veranda med utsikt over elven. Her kan man nyte lydene fra naturen, mens man ser dyrene komme ned til elven. Lodgen har basseng og koselig, intim restaurant som serverer de lekreste retter. Dette er langt fra masseturisme!

Mellom safariene har Linda mindfulness sessions på terassen.

Rute: St Lucia-Amakhosi
Avstand: +/- 185 km
Aktiviteter: Ettermiddagssafari  Måltider: F/L/M samt drikke på safari

 

DAG 5-6    SAFARI OG MINDFULNESS I BUSHEN

Tidlig opp og ut på safari. Lang og deilig frokost på terrassen. Spa og mindfulness med yoga. Deilige lunsjer, ettermiddags-te og ut på ettermiddagssafari. Mindfullness under afrikas stjernehimmel. Hyggelig prat rundt bålet og deilig middag med smakfull sør-afrikansk vin om du vil. Slik er dagene på Amakhosi. Din egen private guide under oppholdet vil vise deg naturens store og små undere fra en åpen safaribil og sammen med dine nye venner vil du nyte en «sundowner» på et strategisk sted i det sola går ned.

Aktiviteter: 2 safariaktiviteter pr dag. Spa kan bookes (egen regning)
Måltider: F/L/M og drikke på safari

 

DAG 7     AMAKHOSI – UMHLANGA ROCKS

Vi setter kursen mot Durban igjen. Underveis stopper vi på markeder langs veien. Vi innlosjerer oss på et hotell i særklasse! Hotel Oyster Box ligger direkte på stranden i Umhlanga, et lite tettsted litt nord for Durban. Her ligger restauranter, shopping og vannaktiviteter i umiddelbar nærhet. Innkvartering i rom med havutsikt.

Hotellets fantastiske beliggenhet, utsøkte mat, prisvinnende spa og spennende interiør, gjør dette til en hotellopplevelse “i særklasse”.

Oyster Box: Helt rått rett og slett! En once in a lifetime-opplevelse, som gjorde at vi faktisk aldri forlot hotellet under oppholdet. Service, mat, hotellets tilbud av aktiviteter osv var ekstremt på alle områder. Må oppleves! (kommentar fra en tidligere gjest)

Rute: Amakhosi-Umhlanga Rocks
Avstand: +/- 360 km
Måltider: F

 

DAG 8-9     OYSTER BOX

Etter dagene i bushen er det godt å slappe helt av i strandkanten. Gå en tur på den fine strandpromenaden eller kos deg på en solseng ved hotellbassenget. Gå for all del ikke glipp av hotellets berømte «high tea» som ikke kan beskrives, bare oppleves.

Hotellet har en fantastisk spa-avdeling. Anbefaler å forhåndsreserve behandlinger i god tid! Se spa-menyen her

Gå ikke glipp av de fantastiske soloppgangene fra stranden. Linda tilbyr meditasjon og mindfulness om morgenen.

Ellers er det gratis shuttle til det store shoppingsenteret GATEWAY.

Vi spiser middag sammen på noen av de hyggelige restaurantene i nærheten.

Måltider: F
Aktivitet: Guidet tur til Durban inkludert besøk på det indiske markedet.

 

DAG 10     HJEMREISE

Alt har en slutt. Etter en avslappende morgen går turen til flyplassen og fly hjem.

Måltider: F

Med på turen

LINDA ELIN AASE

Bachelor i barnevern med 2 års videre spesialisering innen fagfeltet vold og traumatisk stress. Er sertifisert Mindfulness og ICDP instruktør. Er i tillegg utdannet NLP Coach (tre trinns studie).
Har over 25 års arbeidserfaring fra områdene barnepsykiatri, voksenpsykiatri, barnevern og foreldreveiledning, samt ledererfaring på ulike nivåer og i ulike organisasjoner.
Jobber i dag særlig med ungdom som opplever å ha liten mening i livet, som har stressreaksjoner særlig knyttet til egne prestasjoner, mestring og selvbilde. Tilbyr også samtaler, veiledning og coaching for voksne som ønsker endring i eget liv.

Er en av initiativtakerne til tilbudet “Kom i form med 20 turer”  (se eventuelt facebook for mer informasjon).

Mobil 924 12 112    

Jeg likte kombinasjonen safari og Mindfullness. Synes jeg fikk satt mer pris på opplevelsene med Lindas ord. At det var bare damer var positivt til en slik tur. Tror vi kanskje er mer åpne for dette.

Veldig fin tur som jeg vil anbefale den til andre. Likte mindfulnesstimene. Størrelse på gruppen var bra og veldig god mat!
Vilkår og betaling og sånt ...

Vi tar forbehold om nok påmeldte. Minimum 10 personer.

25% av beløpet innbetales ved bestilling. Resterende 75% innbetales 45 dager før avreise. For avbestilling mot vederlag vil følgende gjelde:
•Ved avbestilling frem til 45 dager før avreise har kunden rett til å avbestille reisen mot å betale et gebyr på
25% av totalbeløpet.
•Ved avbestilling 45 – 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 50% av beløpet.
•Ved avbestilling 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 100 % av beløpet.

NB! Hvis avbestillingen fører til at det endrede antall i gruppen får utslag på forhandlet gruppepris, kan det tilkomme ekstra gebyr.
Deltakerne sørger selv for å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring.
Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårne og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor vår kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring. Vi tar forbehold om endring i pris pga endring i kurs og flyskatter.

Deler av reisen foregår utenfor malariabeltet. Det anbefales trippel vaksine og hepatitt A og B. Ingen gulfeber.

Det er god kvalitet på vann og maten er av beste kvalitet. Vanlig forbehold med god håndhygiene og melkesyretabletter.

Ta uansett kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for veiledning.

Du kan ha maks 23 kg innsjekket baggasje. Det er mulig å vaske klær underveis. Det er uformelt på safari, og man trenger ofte ikke mer enn et par shortser og et par t-skjorter. Det kan imidlertid være kjølig morgen og kveld på åpen bil, så en god fleece og en vindjakke er å anbefale. På Oyster Box er det kleskode til middag i restauranten.

Kikkert og lommelykt samt myggmidel er lurt å ha med på safari. Det er tre-pluggskontakt (runde), men vanlig med adapter på bostedene.

Husk stort minnekort, ekstra minnekort og ladere!

Kamerautstyr, laptop og alle verdisaker pakkes i håndbaggasje.

Share This