fbpx

Lise med venner - Zimbabwe 2019

Matopos – Hwange – Victoria Falls

Fantastiske Zimbabwe! Dra på sykkeltur fra landsby til landsby i vakre Matopos, utforsk granitthuler med eldgamle helleristninger, gå på stier langs mektige Victoria Falls der selveste Livingstone «I presume» har gått før deg, og ikke minst – opplev Hwanges utrolige flokker med elefanter!

Reisen starter i Matopos som består av uendelige granittformasjoner og huler. Mange av de med helleristninger fra sanfolket. Det er her i Matopos at selveste Cecil Rhodes valgte å bli gravlagt, og gravstedet har den fineste utsikten i hele Matopos.

Turen går videre til Hwange National Park, som er Zimbabwes største og en av Afrikas mest kjente, mest på grunn av sine fantastiske elefanter, og siste tiden for løven Cecil. Ikke bli forskrekka om en flokk elefanter kommer opp til bassenget for å drikke!

Til slutt ender reisen i magiske Victoria Falls. Selv om stedet er et mekka for action og spenstige aktiviteter som rafting, strikkhopp, microfly og mye mer, så er det opplevelsen å se fossefallene, og vandre på stien der selveste David Livingstone har gått, som tar pusten fra deg!

Både Matopos og Victoria Falls er UNESCO WORLD HERITAGE SITES.

La oss vise deg fantastiske Zimbabwe. Du vil bli betatt, det kan vi garantere!

kr 23 500

Prisen er basert på del i dobbeltrom.

Prisen inkluderer: Innkvartering i 9 netter, måltider/drikke og aktiviteter som beskrevet i programmet  samt all bakketransfer.

Prisen inkluderer ikke: Fly fra Norge, visum, tips og parkavgifter.

Påmeldingsfrist 1.juni 2018

Dag 1 – 4

Midt blant granittsteinene ligger en fantastisk camp som du aldri har sett maken til. Camp Amalinda er kåret til en av Zimbabwes fineste camper og det er fare for at du ikke vil dra herfra igjen!

Dagene brukes til å gå i fotsporene til Cecil John Rhodes og matabelekongen Mzilikazi, to mektige menn fra 1800-tallet som har satt store spor. Du kan besøke huler der sanfolket satte sine inskripsjoner for over 2000 år siden. De fantastiske helleristningene og den dramatiske naturen er grunner til at Matopos Hills er en UNESCO World Heritage Site.

Det er også et rikt dyreliv her, selv om det ikke er så lett å se. Å spore neshorn til fots er en spennende og fantastisk opplevelse.

Er du den sporty typen, så kan vi på det varmeste anbefale en helt spesiell guidet sykkeltur som går gjennom Matopos mange små autentiske landsbyer. Her vil du se og oppleve det virkelige Afrika!

Alle aktivitetene er inkludert. Parkavgiftene må betales kontant: Matopos Entry fee USD 15 pr dag pr person og Cecil Rhodes grav/monument USD 10 pr person.

3 netter all inclusive og to aktiviteter pr dag samt klesvask

Dag 4 – 7

Vi kjører gjennom lokale landsbyer og villmark tvers gjennom landet til Hwange National Park som er Zimbabwe største nasjonalpark. Kjent for sin fantastiske elefantbestand. Ca 4 timers kjøring. Her innlosjeres dere i den lille, eksklusive 5-stjerners lodgen:  Kuhlu Lodge
Her bor det maks 12 gjester. Fellesområdet er åpen løsning mot et vannhull uten gjerder. Elefantene kommer ofte helt opp til bålplassen og til bassenget for å drikke. Campen ligger rett og slett midt i en vandrerute og de lekre teltene er satt på påler med god utsikt mot vannhullet. Morgen og kveld har du mulighet til å stifte bekjentskap med «presidential elephant herd», samt løve, leopard, gepard, store bøffelflokker, villhunder og antiloper samt fugl av mange arter. Tiden mellom morgen og ettermiddagssafarien tilbringes på terrassen med verdens beste utsikt mot bushen. I tørketiden kan man oppleve at hundrevis av elefanter kommer for å drikke. En magisk opplevelse!

3 netter all inclusive og 2 safariaktiviteter pr dag. Parkavgifter inkludert.

 

Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!

Dag 7-10

Turen går nå  videre til de verdensberømte Viktoriafallene. Innkvartering i Victoria Falls Safari Lodge som grenser mot Zambezi National Park med uforstyrret utsikt mot uberørt bush og spektakulære afrikanske solnedganger. Stedet kan skilte med to av landets beste restauranter. The Boma – Place of Eating og MaKuwa Restaurant. Delvis under åpen himmel spesialiserer The Boma seg på et flott utvalg av Zimbabweretter, inkludert lokale delikatesser slik som mopaniormer og krokodillekjøtt.

Victoria Falls er stedet for deg som elsker adrenalin! Be om vår liste over alle aktiviteter som er mulig her! Helikoptertur over fallene, rafting, strikkhopp, ri på elefanter, vandre med løver bare for å nevne noe!  Eller du kan bare rusle langs de mektige fallene eller slappe av i baren på lodgen. Inkludert er en guidet byvandring i Victoria Falls, samt et solnedgangscruise på Zambezi. Inngang til fallene er USD 30 (ikke inkludert).
Hotellet hjelper med å reservere alle typer aktiviteter!

B/B og rom med utsikt mot vannhullet, båtcruise på Zambezi. Gratis shuttle til byen og fallene hver time.

 

Vilkår og betaling og sånt ...

50% av beløpet innbetales ved bestilling. Resterende 50% innbetales 45 dager før avreise. For avbestilling mot vederlag vil følgende gjelde:

A) Ved avbestilling mer enn 35 dager taper den reisende det innbetalte depositum på 50% av reisens pris.
B) Ved avbestilling 35 – 0 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 100% av reisens pris.

Deltakerne sørger selv for å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårene og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor Mama Afrika Travels kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring.

Mama Afrika Travel tar forbehold om endringer i valutakurs.

Reisen foregår i malariabeltet og profylaxe anbefalest. Det anbefales også å ta trippel vaksine og hepatitt A og B. Ingen gulfeber.

Det er god kvalitet på vann og maten er av beste kvalitet. Vanlig forbehold med god håndhygiene og melkesyretabletter.

Ta uansett kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for veiledning.

Du kan ha maks 23 kg innsjekket baggasje. Det er mulig å vaske klær underveis. Det er uformelt på safari, og man trenger ofte ikke mer enn et par shortser og et par t-skjorter. Det kan imidlertid være kjølig morgen og kveld på åpen bil, så en god fleece og en vindjakke er å anbefale. Kleskode på restauranten til middag i Victoria Falls.

Kikkert og lommelykt samt myggmidel er lurt å ha med på safari. Det er tre-pluggskontakt (runde), men vanlig med adapter som passer norsk kontakt på bostedene.

Husk stort minnekort, ekstra minnekort og ladere!

Kamerautstyr, laptop og alle verdisaker pakkes i håndbaggasje.

Share This