fbpx

LADY SAFARI 2017

JAKT - FISKE - FOTO

Jentetur til Zululand 24.juni-5.juli 2019

En tur i samarbeid med jentegruppa i Vegårshei JFF. Passer for friluftsinteresserte jenter. Turen går gjennom den sør-afrikanske provinsen KwaZulu-Natal. Vi starter i den hyggelige småbyen St Lucia ved Indiahavet og innfallsporten til UNESCO verdensarvestedet iSimangaliso. Her blir det spennende friluftsaktiviteter som riding og sykkelturer ved Indiahavet og i bushen. Vi fortsetter til Hluhluwe Game Reserve, zulukongens tidligere jaktmarker. Her skal vi på leting etter de fem store, og virkelig kjenne Afrika på pulsen. Vi skal bli kjent med zuluene, et stammefolk som bekjempet både briter og en fransk Napoleon!

Så er det tid for jakt og fiske ved Jozinisjøen! Her kan du få tigerfisk på kroken! Hva med en kanotur på elven, fotosafari, spore neshorn til fots, eller litt deilig spa? Fiske foregår fra båt blant flodhester og krokodiller, og selv om man her kun jakter på antiloper, så er det ekstra spennende å gå til fots når man vet at det finnes både neshorn, elefant og bøffel i området. Turen avsluttes i Durban, en smeltedigel av kulturer og kåret av Lonely Planet til den hotteste byen i Afrika!

Durban

St Lucia

Pongola Game Reserve

Hluhulwe-Imfolozi Game Reserve

Pris kr 22 800

Pris for jegere kr 26 800 (egne betingelser gjelder)

Prisen er basert på del i dobbeltrom.
Prisen inkluderer: Flybillett fra Oslo, reiseleder fra Mama Afrika, all transfer i Sør-Afrika, overnatting i 9 netter, måltider som beskrevet, parkavgifter, sightseeing Durban og safariaktiviteter som spesifisert i programmet.

Ikke inkludert: Ekstra utflukter, måltider utover de som er nevnt i programmet. Tips.

Påmeldingsfrist 1.september 2018. Kun 14 plasser.

Det tas forbehold om endringer i flyskatter og valutakurs samt nok påmeldte.

DAG 1     ST LUCIA

Vi ankommer St Lucia, den lille landsbyen som ligger helt syd i iSimangaliso– et enormt våtmarksområdet som har vært på UNESCOs verdensarveliste siden 1999. Vi sjekker inn på Avalone Guesthouse, det hyggeligste gjestehuset i byen. Men la deg ikke lure av de siviliserte omgivelsene! Her kommer flodhestene helt opp i hagen for å beite om kvelden, og små antiloper kommer for å drikke av bassenget.

Avalone Gjestehus, har 4* og består av 2 nabohus, hvert med 5 komfortable rom, alle med bad. Hvert rom har utgang til egen terrasse, air-con, safe. Stedet har to svømmebasseng, bar, TV-stue og ligger direkte ved naturreservatet iSimangaliso.

Overnatting: Avalone Guesthouse 2 netter i standard rom
Måltider: Frokost
Avstand: 250km/ca 3 timer

I St. Lucia kan vi spise lunsj på en av hovedgatens restauranter og etterpå dra på båtcruise i solnedgangen. Dette er det stedet i Afrika der det er flest flodhester (ca. 800).

På Avalone venter en ekte sør-afrikansk «braai» (grillaften).

DAG 2     ISIMANGALISO

En dag vi skal fylle med spennende aktiviteter. Disse kan vi diskutere og bestemme litt senere.

Litt om aktivitetene dere kan gjøre her (ikke inkludert, men vi bestiller gjerne):

Havfiske: Man drar gjerne ut ved soloppgang.  Dvs. rundt klokken 06:00.  Kjører langs kysten: ”tråler” etter ”game fisk” og vi vil også prøve bunnfiske. Vanligvis tilbake rundt klokken 15:00.  En lang dag på sjøen, som kan gå raskt om fisken biter. Be oss om pris. Pr båt med maks 5 gjester.

Sykkelsafari: På mountainbikes og med egen gameranger: ca. 3 timers sykkeltur i området.  Det det blir et spennende møte med det rike fugle- og plantelivet.  Og store muligheter til å se noen av antilopene (Ufarlig, dere sykler ikke i løveterreng). Priser med guide og forfriskninger kr 250 pr person.

Ridning i St. Lucia: Hestene som brukes er South African Boerperd, sterke flotte hester som er spesielt gode å ri i ”bushen”. Turene er for de forholdsvis ridevante og rytterne kan finne en passende hest. Det tilbys tre rideturer av ulik lengde. Man kan ri langs stranden eller gjennom våtmarksområdet, eller begge deler:

  • To timers ridetur langs stranden, pris ca kr 700,- pr person. Pga tidevannet vil denne rideturen starte kl 14.00
  • Halvdagstur (5 timer) gjennom våtlandsområdet og på stranden. Mulighet for å se dyr som neshorn, bøffel, flodhest, zebra, antiloper m.m. Spør oss om pris.
  • Heldagstur med safari til hest og ridning på stranden. Sør-Afrikansk braai (grillmat) inkludert. Spør oss om pris.

St. Lucia World Heritage tur. 08:00 –16.30. Vi viser deg hvorfor St. Lucia våtmarksområde er blitt gitt denne internasjonale statusen. Vi drar på safari gjennom naturreservatet og ender i strandparadiset Cape Vidal. På veien vil dere lære om de 5 ulike økosystemene dere finner i denne parken og et rikt fugle og dyreliv vil dere kunne se underveis. Pikniklunsj på stranden i Cape Vidal. Ca kr 550,-pr person.

Om kvelden spiser vi middag på en av restaurantene i St Lucia.

Måltider: Frokost

DAG 3     SAFARI – HLUHLUWE GAME RESERVE

Vi reiser videre til reisens safarimål som er Kwazulu Natals største og eldste viltreservat., Hluhluwe Imfolozi Park.Her drar vi på leting etter “The Big 5”. Den 90 000 hektar store parken ble etablert for å bevare de utrydningstruede hvite neshornene Et vellykket prosjekt, og parken har nå over 1000 hvite neshorn. Mama Afrika er opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet. Rhino Ridge er delvis eid og drevet av lokale Mpembeni Community.

Lodgen åpnet i begynnelsen av mars 2015. Fasiliteter: svømmebasseng, boma, spa, bar, wi-fi.

Overnatting: Rhino Ridge Safari Lodge, 3 netter i safari rom
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Aktiviteter: 2 safarier pr dag
Avstand: Ca 120 km (2 timer)

DAG 4 – 5   SAFARI

Safarien her foregår i åpne safaribiler, men det er også mulighet for å gå til fots med en kvalifisert guide (må bookes på forhånd) hvis du ønsker et  enda nærmere og spennende møte med afrikansk villmark.

En dag på safari starter ofte før sola står opp. Litt kaffe og kjeks før det bærer ut i åpne biler. Man vet aldri hva dagen bringer og hva vi vil se. Men de første timene på dagen er da dyrene er mest aktive og sjansene for flotte opplevelser er størst. Tilbake til lodgen for en god brunsj. Avslapping og litt siesta før «afternoon high tea» og det igjen bærer ut på safari frem til mørkets frembrudd. Guiden har med kjølebag med drikke og litt snacks og med en drink i hånda ser vi solen senke seg over bushen i Zululand.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

 

DAG 6     PONGOLA GAME RESERVE – MER SAFARI!

Etter en siste morgensafari og frokost i Hluhluwe, setter vi kursen mot Pongola Game Reserve. Tid for jakt (se eget opplegg).

Pongola er et av Afrikas eldste viltreservater. Det ligger vakkert til ved Jozini innsjøen ved foten av Lebombofjellene. Reservatet deles av Pongola-elven. Det er en opplevelse å dra på båtsafari om ettermiddagen. Innsjøen er ca 3 mil lang. Antiloper, neshorn og elefanter kommer ofte ned til vannet for å drikke. Store muligheter for å se flodhester og krokodiller. Fire av de fem store finnes her.

Det er et yrende dyreliv i Pongola, og i tillegg til pattedyrene, er det et fantastisk fugleliv. I innsjøen finnes tigerfisk. Den er meget populær blant sportsfiskere, og er Afrikas svar på piraia.

Beskrivelse: Lodgen har 11 hytter, alle med bad, air-con, takvifte, minibar, vannkoker og privat veranda.
Fasiliteter: Hovedlodgen har lounge, bar, TV, spa og en liten butikk. Grillplass og basseng.
Overnatting:  Mvubu River Lodge
Måltider: Frokost og middag
Avstand: 130 km/ca 2 timer

Hele lodgen er satt av kun for gruppen.

 

DAG 7-8    SAFARI TIL LANDS OG TIL VANNS

Dagene tilbringes med jakt & fiske, litt spa og bushaktivteter.

Måltider: Frokost og middag

DAG 9     DURBAN

Etter en siste safari, setter vi kursen for Durban. Vi stopper på et lokalt marked på veien. Ankommer den hyggelige forstaden Umhlanga Rocks ved Indiahavet, og spiser en felles avskjedsmiddag på en av de koselige restaurantene langs strandpromenaden. Innlosjering på det koselige «boutique» hotellet Teremok der vi skal nyte litt luksus det siste døgnet i Afrika. Teremok er et 5* Boutique Hotel og har kun 8 rom. Alle rommene er en-suite og er innredet på forskjellig vis. Her er det også SPA, svømmebasseng, bar, bibliotek, gym mm

Overnatting: Teremok Lodge, 1 natt
Måltider: F
Avstand: 350 km, ca 4t fra PGR til Durban
Måltider: Frokost

DAG 10     DURBAN OG HJEMREISE

Etter en god frokost drar vi på en sightseeing tur i Durban, der vi blant annet besøker det Indiske Markedet. Vi lunsjer på strandpromenaden før vi kjører til Durban Internasjonale flyplass og fly hjem til Norge.

MED PÅ REISEN

Reisearrangør og reiseleder Wenche Eimhjellen har 25 års erfaring med reiser i det sørlige Afrika. Hun har over flere år også jobbet som jaktguide og turguide i Sør-Afrika og er lidenskapelig opptatt av natur og dyreliv og er en ivrig naturfotograf. Wenche har mye kunnskap om Sør-Afrikas kultur og histore. Etter mange års reise på dette kontinentet var det naturlig å engasjere seg også på et sosialt nivå. Hun har de siste fem årene jobbet for bistandsorganisasjonen Yme som jobber med vannprosjekter og yrkesutdanning i Afrika.  I tillegg har hun et engasjement for bevaring av det truede neshornet. På turene med Wenche vil du garantert bli engasjert, enten det er å støtte opp om det lokale fotballaget i en landsby, eller oppdage gledene ved de små underverkene i naturen.

Se bilder fra tidligere jentesafarier: 2014   2016

Vilkår og betaling og sånt ...

Vi tar forbehold om nok påmeldte. Minimum 10 personer.

25% av beløpet innbetales ved bestilling. Resterende 75% innbetales 45 dager før avreise. For avbestilling mot vederlag vil følgende gjelde:
•Ved avbestilling frem til 45 dager før avreise har kunden rett til å avbestille reisen mot å betale et gebyr på
25% av totalbeløpet.
•Ved avbestilling 45 – 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 50% av beløpet.
•Ved avbestilling 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 100 % av beløpet.

NB! Hvis avbestillingen fører til at det endrede antall i gruppen får utslag på forhandlet gruppepris, kan det tilkomme ekstra gebyr.
Deltakerne sørger selv for å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring.
Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårne og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor vår kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring. Vi tar forbehold om endring i pris pga endring i kurs og flyskatter.

Du kan betale hele eller deler av reisen med kort her:
Reisen foregår utenfor malariabeltet. Det anbefales å ta trippel vaksine og hepatitt A og B. Ingen gulfeber.

Det er god kvalitet på vann og maten er av beste kvalitet. Vanlig forbehold med god håndhygiene og melkesyretabletter.

Ta uansett kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for veiledning.

Du kan ha maks 23 kg innsjekket baggasje. Det er mulig å vaske klær underveis. Det er uformelt på safari, og man trenger ofte ikke mer enn et par shortser og et par t-skjorter. Det kan imidlertid være kjølig morgen og kveld på åpen bil, så en god fleece og en vindjakke er å anbefale. På Oyster Box er det kleskode til middag i restauranten.

Kikkert og lommelykt samt myggmidel er lurt å ha med på safari. Det er tre-pluggskontakt (runde), men vanlig med adapter på bostedene.

Husk stort minnekort, ekstra minnekort og ladere!

Kamerautstyr, laptop og alle verdisaker pakkes i håndbaggasje.

Share This