fbpx

LADY SAFARI 2017

Jentetur til Zululand 22.april – 3.mai 2017

Jenteturen 2017 går igjen til Zululand- en Mama Afrika favoritt og der det hele begynte for så mange år siden.

På denne reisen skal vi ut  i bushen på leting etter de fem store! Vi skal også glede oss over de store og små tingene i skaperverket. Hva er mer magisk enn å sovne til lydene av ville dyr rett utenfor hytteveggen? Vi drar på safari gjennom villmark som fører oss til uendelige og øde strender ved Indiahavet. Vi skal bli kjent med zuluene, et stammefolk som bekjempet både briter og en fransk Napoleon! Vi ender opp på et hotell i særklasse utenfor Durban  og er klare for å utforske Afrikas hotteste by!

Durban

St Lucia

Zululand Rhino Reserve

Pris kr 26 900-

Prisen er basert på del i dobbeltrom.
Enkeltromstillegg: Kr 4 900.
Prisen inkluderer: All transfer i Sør-Afrika, overnatting i 9 netter, måltider som beskrevet (F/L/M), båtcruise, heldagsutflukt til Cape Vidal, nattsafari, sightseeing Durban og safariaktiviteter som spesifisert i programmet. Flybillett fra Oslo og norsk reiseleder.

Ikke inkludert: Ekstra utflukter, måltider utover de som er nevnt i programmet. Tips.

Påmeldingsfrist 22, oktober 2016. Kun 15 plasser.

Det tas forbehold om endringer i flyskatter og valutakurs.

DAG 1     ST LUCIA

Vi ankommer St Lucia, den lille landsbyen som ligger helt syd i iSimangaliso, våtmarksområdet som har vært på UNESCO`s verdensarveliste siden 1999. Vi sjekker inn hos Monica på Avalone Guesthouse, det hyggeligste gjestehuset i byen. Men la deg ikke lure av de siviliserte omgivelsene! Her kommer flodhestene helt opp i hagen for å beite om kvelden, og små antiloper kommer for å drikke av bassenget.

Etter innsjekking drar vi på solnedgangscruise på St Lucia-innsjøen. Det finnes nærmere tusen flodhester i innsjøen og minst like mange krokodiller. I tillegg er det et yrende plante- og fugleliv. Når solen går ned slapper vi av på dekk med en sundowner og nyter vår første solnedgang i Afrika.

Og hos Monica venter en ekte sør-afrikansk «braai» (grillaften).

Avstand fra Durban: ca 2,5 timer.

Måltider: Middag

DAG 2     ISIMANGALISO – CAPE VIDAL

I dag skal vi utforske iSimangaliso! Etter frokost går turen innover våtmarksområdet og vi ender opp i Cape Vidal ved det Indiske Hav. Her er det sandstrender så langt øyet kan se, og vi har lunsj under trærne i den eldste sanddyneskogen i verden. De øde strendene er hekkeområder for verdens eldste havskildpadde (november-februar), og man kan ofte se hval og delfiner fra stranden. Vi har med snorkelutstyr for de som vil snorkle. På vei både til og fra stranden er sjansene store for å se mye vilt, og det finnes neshorn, ulike antiloper, sebra, bøffel og giraff i terrenget vi beveger oss gjennom.

Om kvelden spiser vi middag på en av restaurantene i St Lucia.

Måltider: Frokost og lunsj

DAG 3     ST LUCIA OG NATTSAFARI

I dag har du dagen til fri disposisjon. Du kan slappe av med litt shopping i de lokale butikkene, eller du kan melde deg på en av de mange spennende aktivitetene i området:

Sykkelsafari: På mountainbikes og med egen gameranger: ca. 3 timers sykkeltur i området.  Det blir et spennende møte med det rike fugle- og plantelivet, og store muligheter til å se noen av antilopene (ufarlig, dere sykler ikke i løveterreng). Pris med guide og forfriskninger per person: Ca NOK 200 pr person. Minimum 2 personer.

Ridetur: Du kan velge en morgentur på stranden eller i bushen, eller begge deler. Bra hester og man kommer nærme viltet. Fantastisk opplevelse for både trenede og utrenede ryttere. Pris fra ca NOK 400.

Havfiske: Man drar gjerne ut ved soloppgang.  Kjører langs kysten: ”tråler” etter ”game fisk” og vi vil også prøve bunnfiske.  Vanligvis tilbake rundt klokken 15:00.  En lang dag på sjøen, som kan gå raskt om fisken biter. Koster rundt 3000 NOK per båt med maks 5 gjester.

Vi spiser på den lokale båtklubben og blir plukket opp for en nattsafari. Om natten ser man ofte andre dyrearter enn om dagen. Er det en klar kveld, ligger forholdene til rette også for stjernekikking med en kopp kakao.

Måltider: Frokost

DAG 4     ZULULAND-RHINO RESERVATET

Etter frokost forlater vi kystskogen og våtmarken, og setter kursen mot bushen! Vi sjekker inn på Leopard Mountain Game Lodge som du garantert vil elske! Du blir innkvartert i din egen lille hytte med ditt eget lille «plunge pool» på terassen. Safarien her foregår i åpne safaribiler, men det er også mulighet for å gå til fots med en kvalifisert guide (må bookes på forhånd) hvis du ønsker et  enda nærmere og spennende møte med afrikansk villmark. Det finnes også et skjul der man kan sitte i fred og ro og vente på dyrene. Ta med en bok eller en picnic lunsj og nyt en time eller to i bushen i stillhet.

Leopard Mountain har vunnet flere priser for blant annet deres utmerkede service. Hyttene er romslige med privat balkong, hengekøye, plunge pool og fantastisk utsikt. Myggnetting over sengene. Les mer om Leopard Mountain her

Måltider: Frokost, lunsj, high-tea, middag

DAG 5 – 6   SAFARI

En dag på safari starter ofte før sola står opp. Litt kaffe og kjeks før det bærer ut i åpne biler. Man vet aldri hva dagen bringer og hva vi vil se. Men de første timene på dagen er da dyrene er mest aktive og sjansene for flotte opplevelser er størst. Tilbake til lodgen for en god brunsj. Avslapping og litt siesta før «afternoon high tea» og det igjen bærer ut på safari frem til mørkets frembrudd. Guiden har med kjølebag med drikke og litt snacks og med en drink i hånda ser vi solen senke seg over bushen i Zululand.

En fantastisk avkobling er å sitte ved vannhull. Ta med noe godt å drikke, en kikkert eller kamera og vent på at dyr kommer for å drikke.

Måltider: Frokost, lunsj, high-tea og middag

 

 

DAG 7     UMHLANGA, DURBAN

Etter frokost går turen tilbake til Durban. Vi stopper på markeder underveis og det blir et møte med det ekte Zululand når vi stopper i Eshowe. Vi når Durban i kveldingen og sjekker inn på hotel Oyster Box som ligger direkte på stranden i Umhlanga, et lite tettsted litt nord for Durban. Her ligger restauranter, shopping og vannaktiviteter i umiddelbar nærhet.

Hotellets fantastiske beliggenhet, utsøkte mat, prisvinnende spa og spennende interiør, gjør dette til en hotelloplevelse “i særklasse”. Les mer om Oyster Box her

Oyster Box: Helt rått rett og slett! En once in a lifetime-opplevelse, som gjorde at vi faktisk aldri forlot hotellet under oppholdet. Service, mat, hotellets tilbud av aktiviteter osv var ekstremt på alle områder. Må oppleves! (kommentar fra en tidligere gjest)

Måltider: Frokost

 

DAG 8 – 9    UMHLANGA ROCKS

Etter dagene i bushen er det godt å slappe helt av i strandkanten. Gå en tur på den fine strandpromenaden eller kos deg på en solseng ved hotellbassenget. Gå for all del ikke glipp av hotellets berømte «high tea» som ikke kan beskrives, bare oppleves.

Hotellet har en fantastisk spa-avdeling. Anbefaler å forhåndsreserve behandlinger i god tid! Se spa-menyen her

Ellers er det gratis shuttle til det store shoppingsenteret GATEWAY.

Vi spiser middag sammen på noen av de hyggelige restaurantene i nærheten.

Måltider: Frokost

 

DAG 10     DURBAN OG AVREISE

Etter frokost og utsjekking, drar vi på en oppdagelsesferd i Durban, byen som ble kåret til Afrikas «hotteste» i 2014. Andre aktiviteter som kan anbefales er å sykle «The Golden Mile», Durbans verdenskjente strandpromenade, besøke African Art Centre og det indiske markedet.  uShaka Marine World er ikke bare et flott akvarium, men har også et lekkert shoppingsenter.

Etter en siste hyggelig lunsj, drar vi til flyplassen og fly hjem til Norge.

Måltider: Frokost

 

MED PÅ REISEN

Reisearrangør og reiseleder Wenche Eimhjellen har 25 års erfaring med reiser i det sørlige Afrika. Hun har over flere år også jobbet som jaktguide og turguide i Sør-Afrika og er lidenskapelig opptatt av natur og dyreliv og er en ivrig naturfotograf. Wenche har mye kunnskap om Sør-Afrikas kultur og histore. Etter mange års reise på dette kontinentet var det naturlig å engasjere seg også på et sosialt nivå. Hun har de siste fem årene jobbet for bistandsorganisasjonen Yme som jobber med vannprosjekter og yrkesutdanning i Afrika.  I tillegg har hun et engasjement for bevaring av det truede neshornet. På turene med Wenche vil du garantert bli engasjert, enten det er å støtte opp om det lokale fotballaget i en landsby, eller oppdage gledene ved de små underverkene i naturen.

Se bilder fra tidligere jentesafarier: 2014   2016

Vilkår og betaling og sånt ...

Vi tar forbehold om nok påmeldte. Minimum 10 personer.

25% av beløpet innbetales ved bestilling. Resterende 75% innbetales 45 dager før avreise. For avbestilling mot vederlag vil følgende gjelde:
•Ved avbestilling frem til 45 dager før avreise har kunden rett til å avbestille reisen mot å betale et gebyr på
25% av totalbeløpet.
•Ved avbestilling 45 – 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 50% av beløpet.
•Ved avbestilling 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 100 % av beløpet.

NB! Hvis avbestillingen fører til at det endrede antall i gruppen får utslag på forhandlet gruppepris, kan det tilkomme ekstra gebyr.
Deltakerne sørger selv for å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring.
Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårne og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor vår kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring. Vi tar forbehold om endring i pris pga endring i kurs og flyskatter.

Du kan betale hele eller deler av reisen med kort her:
Reisen foregår utenfor malariabeltet. Det anbefales å ta trippel vaksine og hepatitt A og B. Ingen gulfeber.

Det er god kvalitet på vann og maten er av beste kvalitet. Vanlig forbehold med god håndhygiene og melkesyretabletter.

Ta uansett kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for veiledning.

Du kan ha maks 23 kg innsjekket baggasje. Det er mulig å vaske klær underveis. Det er uformelt på safari, og man trenger ofte ikke mer enn et par shortser og et par t-skjorter. Det kan imidlertid være kjølig morgen og kveld på åpen bil, så en god fleece og en vindjakke er å anbefale. På Oyster Box er det kleskode til middag i restauranten.

Kikkert og lommelykt samt myggmidel er lurt å ha med på safari. Det er tre-pluggskontakt (runde), men vanlig med adapter på bostedene.

Husk stort minnekort, ekstra minnekort og ladere!

Kamerautstyr, laptop og alle verdisaker pakkes i håndbaggasje.

Share This