fbpx

Kenya – Dyrevandringer og masaier

Kenya er det landet mange tenker på først i safarisammenheng. Kanskje mye takket være Karen Blixen? Masai Mara er uten tvil (sammen med Serengeti) det mest kjente safariområdet i Afrika. Først og fremst for den uendelige savannen og de store migrasjonene av vilt mellom Masai Mara og Serengeti i Tanzania. Det er et fantastisk skue, og vi har alle sett det på TV hvordan gnuer og sebraer hiver seg bokstavelig talt i kjempekrokodillenes kjeft i sin ferd over Maraelven. Vi kan ta deg med dit slik at du kan oppleve det på nært hold.

Kenya er også mer enn Masai Mara. Parker som Amboseli, Samburu, Lake Nakuru og Tsavo for å nevne noen, er på hver sin måte unike og verdt et besøk.

I Kenya kan du kombinere safari med et par dager i Nairobi der du absolutt må besøke Karen Blixen musèet. Avslutt safarien med noen avslappende dager på Mombasakysten, fly til Zanzibar eller noen av de andre spennende øyene på østkysten av Afrika!

Er du av den ekstra eventyrlystne typen, kunne du kanskje tenke deg å bestige Mount Kenya, eller Kilimanjaro som ligger over grensen i Tanzania og er Afrikas høyeste fjell.

 

Kenya

Fakta om Kenya

Hovedstad: Nairobi
Største byer: Nairobi, Mombasa, Nakuru, Kisumu
Innbyggere: 38,6 millioner (offisiell folketelling i 2009)
Visum: Visumplikt for norske statsborgere. Kjøpes på flyplass. USD 30 (2015)
Språk: Engelsk og swahili er henholdsvis offisielt og nasjonalt språk. I tillegg finnes 42 etniske grupper med sin unike dialekt.
Klima: Kenya ligger på ekvator og har ikke de store forskjellene. Det er imidlertid store høydeforskjeller som gir utslag på temperaturene sommer og vinter. Mest regn  i sydvest. Kystområdene er varmest.
Helse: Påkrevd gulfebervaksine. Malaria profylakse og vaksiner anbefales på det sterkeste.

Les mer om Kenya her

Mama Afrikas reiseforslag til Kenya

Share This