fbpx

KALAHARI PÅSKEN 2019

Sanddyner, fossefall, landsbyer og uendelige sletter

Vårt kalaharieventyr starter i Kimberley. En av Sør-Afrikas mest historiske byer, kjent for sine diamanter og verdens største menneskegravde hull- «The Big Hole». Vi er i Northern Cape som er den minst befolkede delen av Sør-Afrika. Turen går nordover mot grensen til Namiba og Botswana og vi følger Kokerboom-ruten gjennom Kalahari. Kokerbook er det kjente Aloe treet som vokser i Kalahari og Namibia. Til tross for sanddyner og halvørken vil vi oppleve imponerende fossevall i Augrabis National Park og en av Sør-Afrikas lengste elver, Orange-elven, snor seg gjennom landskapet. Innimellom stopper vi i koselige små landsbyer som selger lokale produkter som vin og frukt. Vi ender opp i fantastiske Khanab Game Reserve helt på grensen til Botswana og tilbringer de fire siste dagene på leting etter de fem store! Her er også mulighet for jakt. Vi har hele lodgen for oss selv. Om kveldene samles vi rundt leirbålet og nyter den magiske kalaharihimmelen.
Området er malariafritt og selv om det kan bli uutholdelig varmt om sommeren og iskaldt om vinteren, er vår og høst perfekt reisetid med tanke på fine temperaturer.

 

 

kimberley

Witsand Nature Reserve

Khamab Game Reserve

Augrabis Falls National Park

Kommer

Prisen er basert på del i dobbeltrom

Inkludert:

 • Overnatting totalt 11 netter
 • Big V safari og jakt de 4 siste dagene
 • Alle måltider under safarien

Ikke inkludert:

 • Flybillett fra Norge
 • Andel leiebil
 • Parkavgifter
 • Drikke og måltider på rundturen
 • Tips

Forbehold om endring i pris.

Priseksempel leiebil: Toyota Rav ca kr 5000  og SUV ca  kr 7000

Påmeldingsfrist 12.april 2018

MAKS 10-12 DELTAKERE!

Diamantgruver og slagmarker i Kimberley

 

Dag 1 – KIMBERLEY

Etter et lite flybytte i Johannesburg, ankommer vi den lille byen Kimberley. Vi tar ut leiebil på flyplassen og innkvarerer oss i det koselige gjestehuset Oleander. Ettermiddagen tilbringer vi i den historiske delen av diamantbyen. Vi settes tilbake i tiden under diamantrushet på 1800 tallet da Kimberley var den største byen i Sør-Afrika, fylt til randen av lykkejegere fra hele verden. Her startet eventyret til et av verdens største diamantselskap i dag- De Beers og det var av selveste Cecil Rhodes. Kimberley var den første byen på den sørlige halvkule som fikk gatelys, og det var før London!

Dag 2 – MAGERSFONTEIN

Vi drar på en historisk vandring til Magersfontein der et av viktigste slagene sto under boerkrigen. Mange nordmenn kjempet også i boerkrigen, noen på engelsk side og noen på boernes side. Her ved Magersfontein ble hele det skandinaviske korpset som hadde meldt seg for boerne utradert i en heltemodig manøver. Den dumdristige og fatale handlingen førte til at boerne vant slaget mot britene her. Vi besøker minnesmerkene og gravene i ødemarken utenfor Kimberley.

Dag 3 – KIMBERLEY-AUGRABIS FALLS (520 km)

Etter en siste frokost på gjestehuset, setter vi kursen nord-vestover. Målet er Augrabis Falls National Park.

Khoi-folket kallte stedet «Aukoerebeis», eller «det bråkete stedet», på grunn av den sterke kraften i vannet fra elven Orange som kaster seg utfor klippene i dette 18 km lange juvet.

Parken har i tillegg en bestand av Klipspringer antilper og karakteristiske Kokerboom trær står i silhuett mot den afrikanske himmelen og gir spennende fotomotiver! Det er ikke bare ravinen som er spennende, men hele ekosystemet i dette området er verdt å utforske! Vi sjekker inn på Dundi Lodge, som ligger kun 3 km fra vannfallene.
Dag 4

Vi bruker dagen på å utforske området og «The Green Kalahari». Til fots eller med bil. Her finnes flere vandreruter.

Dag 5 – AUGRABIS FALLS – WITSAND NATURE RESERVE (300 km)

Vi nyter soloppgangen og en god frokost før vi setter kursen østover til et av de fineste reservatene i denne regionen- Witsand Nature Reserve. Underveis stopper vi i den lille byen Upington og handler. De neste to dagene er det «self-catering», da det ikke finnes servering i dette området. Vi innlosjerer oss i hyggelige hytter. Her finnes vandre- og sykkelrute samt «sandboarding». Svømmebasseng i campen. De vanlige kalahari-artene som springbuck og oryx er vanlige å se i tillegg til mange spennende fuglearter fra den gigantiske «Kori bustard» til pygme-falk. Om kveldene koser vi oss rundt leirbålet og griller. Området er kjent for et av de beste områdene for «stjerne-kikking».

 

 

Dag 6 – Witsand Nature Reserve

Milevis med sandstrender helt for dere selv!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!

Dag 7 – WITSAND – KHAMAB GAME RESERVE (500km)

Vi starter tidlig på turen nordover mot grensen til Botswana og Khamab Game Reserve.

Khamab er et privat reservat på 1 million mål (!) grenser til Botswana. Et utrolig spennende område med åpen savanne og semi-ørken. Her finnes helt unike dyrearter som man ikke finner andre steder i Sør-Afrika. Reservatet er også med i spennende viltstellprosjekter om å ta vare på de unike artene som historisk sett fantes i dette området. Spennende og flotte viltarter som gemsbuck, springbuck og eland er alle arter som liker seg i semi-ørken. Springbucken finnes i store flokker og alle de tre nevnte artene har begge kjønn horn. Jordekorn og surikater liker seg også godt i dette området.

Området er en godt bevart hemmelighet og blir mest besøkt av jegere. Det faktum at du også finner de fem store her i tillegg til gepard, gjør området attraktivt også for tradisjonell safari med kikkert og kamera.

Innkvartering

Jaktlodgen ligger i den nordre delen av reservatet helt på grensen til Botswana. Denne luksuslodgen har alle fasiliteter og gjestene bor i private hytter med air condition. Maten er førsteklasses og den inntas både inne og ute, avhengig av vær og temperatur. Svømmebasseng og solsenger. Hele lodgen er inngjerdet og man kan ferdes trygt omkring rundt lodgen.

Hver hytte har to soverom med hver sitt privat bad. Mellom soverommene er det en felles stue. For å få plass til barna må vi benytte ekstrasenger da lodgen tar kun 8 gjester. Det betyr at vi har hele lodgen og en million mål helt for oss selv!

 

Dag 8-10 SAFARI!

Det er fritt fram for å jakte for de som er interessert i det. Resten drar på spennende fotosafari!

 

FOR JEGERE

Våpen kan leies for USD 75 pr dag.

Trofèavgifter:

Blue Wildebeest (gnu)     USD 1 100
Red Hartebeest               USD 1 100
Eland (elgantilope)          USD 1 900
Gemsbok (oryx)               USD 1 600
Zebra                               USD 1 300
Springbuck                      USD    550
Steenbok                         USD    950
Warthog                           USD    450
Jackal                              USD    180

 

 

FOTO

Vi har tilgang til et helt nytt fotoskjul ved et vannhull like utenfor lodgen. Ellers er det mye aktivitet rundt vannhullene og vi vil se masse dyr som kommer for å drikke. Store flokker med bøffel, gnu og oryx, sjakaler, sebraer og giraffer. Området har en rik bestand av løver og både hvite og sorte neshorn finnes her. Fuglelivet er magisk!

DAG 11 – Vi kjører til Kimberley og fly hjem (430 km)

Vilkår og betaling og sånt ...
 1. Bindende depositum på 50% betales ved bestilling.  Sluttbetaling forfaller 7 uker før avreise.
 2. Kanselleringsgebyr: Ved avbestilling inntil 45 dager før avreise tilbakebetales ikke depositumet. Ved avbestilling 45-25 dager før avreise belastes 100% gis ingen refusjon.
 3. Deltakerne sørger selv for å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring.
  Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårne og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor vår kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring. Vi tar forbehold om endring i pris pga endring i kurs og flyskatter.

Området vi skal besøke er utenfor malariabeltet. Ingen spesielle vaksiner.

Det er høst i Sør-Afrika. Vi kan forvente ned mot 14 grader om nettene og opp mot 30 på dagene. Pakk lett! Det er mulig å vaske tøy underveis. Det er uformell kleskode og et par shortser og t-skjorter i tillegg til en langbukse. Litt fleece og vindjakkee til safarien. Joggesko og sandaler. Badetøy om du ønsker å benytte deg av basseng. Solkrem med høy faktor, caps/hatt. Kikkert og kamera.

 

Share This