fbpx
BLI MED oss i Sør-Afrikas «outback»

KALAHARI EXPEDITION

Om REISEN

Utenfor allfarvei

Safari er så mye mer enn «de fem store». I Kalahari kommer du virkelig i kontakt med de små underverkene som naturen også byr på om du bruker litt tid og ser etter dem. Ikke mange steder i verden kan by på så klar stjernehimmel, vakre solnedganger, spektakulære lynstormer og ekstremt klima som Kalahari. Fargene kan ikke beskrives, de må oppleves. Denne turen tar deg inn i «tørstelandet» i et hjørne av Sør-Afrika som er ukjent for de fleste. Her må du klare deg uten mobildekning og wifi, og det er opptil 20 mil til nærmeste butikk.

Videre går turen til Cederberg, kjent for sine hulemalerier og spennende fjellformasjoner. Det hele avsluttes i verdens vakreste storby (i mine øyne)– Cape Town.

Bli med meg på et spennende eventyr i Sør-Afrikas «Outback»! 

 

Wenche Eimhjellen 

Eier og turguide, Mama Afrika Travel

Of all the paths you choose in life,

make sure a few of them are dirt.

John Muir

 

Kgalagadi Transfrontier Park

En park for naturelskere! Kgalagadi er virkelig utenfor allfarvei. Her finner du en stor stillhet. Men, til tross for freden og stillheten er Kalahari full av liv! Her kan man oppleve mange spennende dyrearter som er typiske for semiørken og som man ikke ser i bushen. Selv om mange vil si at det er løven som er kongen av Kgalagadi, vil jeg kanskje heller si at det er den majestetiske oryxen! Safari i Kalahari handler om å glede seg over de små underverkene naturen byr på, som de arbeidsomme jordekornene til den luskende sjakalen og for ikke å snakke om de gigantiske reirene til de veverfuglene. Men, selv om oryxen er kongen så er det ingen tvil om at hjertet banker ekstra hardt når man får oppleve det Kalahari er kjent for: Kattene! Gepard, løve, afrikansk villkatt, ørkengaupe og serval- de vandrer i de tørre elveleiene og i de gyldne sanddynene i Kgalagadi på jakt etter mat.

Kgalagadi er en enorm park på 37 000 kvadratkilometer som strekker seg gjennom Sør-Afrika og Botswana og er en av de største parkene i verden! Størstedelen av området, spesielt på Botswana-siden er utilgjengelig. Det kreves 4×4 for å komme frem og her er ingen mobildekning.

Cederberg

To timer nord for Cape Town og Vinlandet ligger Cederberg med vill og dramatisk natur. Etter en lang road trip skal vi utforske klipper og huler til fots, på sykkel eller til hest. Cederberg er for naturelskere! I klippene finnes gamle helleristninger fra San folket.

Innkvartering på en hyggelig gjestefarm med spa, basseng og en deilig restaurant. Her er noen aktiviteter du kan bli med på:

 

 • Hulemalerier
 • Guidet turer til fots eller på mountain bike
 • Guidet Rooibos Farm Tour
 • Båttur
 • Stjernetitting

Cape Town – The Mother City

Reisen avsluttes i verdens vakreste storby! Byen som ble grunnlagt av hollendere som en handelsstasjon for skipstrafikken på vei til Østen. Her kan du oppleve et sydende liv i Waterfront, pingviner i Simonstown, en tur til Kapp Det Gode Håp og ingen tur til Cape Town uten en tur på toppen av Table Mountain, enten til fots eller med kabelbane. Det 1086 meter høye fjellet er på listen over «New 7 Wonders of Nature». Cape regnes som et eget planterike og det finnes mer enn 5000 plantearter i denne regionen! Og ute i havet ligger fangeøya «Robben Island», et UNESCO verdensarvested, der Nelson Mandela satt fengslet i så mange år.

Innkvartering i hyggelig 4-stjerners gjestehus. 

 

 

Avreise i mars 2021 

Reisen oppsummert

Dette er inkludert:
 • Guide fra Mama Afrika og lokal guide i Kalahari
 • To-veis radio mellom bilene, Guiden har satelittelefon for nødtilfeller
 • 4×4 leiebiler i Kalahari (4 personer pr bil)
 • 8 netter i Kalahari i hyggelige hytter
 • 4×4 kjøring i sanddynene
 • Parkavgifter i Kgalagadi
 • 3 netter med full pensjon i Cederberg i lodge
 • 2 netter med frokost i 4-stjerners gjestehus i Cape Town
 • Alle måltider (kun frokost i Cape Town)
 • Transfer Cape Town-Cederberg t/r
Dette er ikke inkludert:
 • Drivstoff i Kalahari
 • Alkoholholdige drikker
 • Måltider utover frokost i Cape Town
 • Aktiviteter i Cape Town
 • Tips 
Pris

Kommer

Små intime grupper. Kun 12 plasser!

Jeg har ledig plass!

Ta kontakt for detaljert program!

Informasjon &

Betingelser

Helse

Reisen foregår utenfor malariabeltet. Ingen påkrevde vaksiner, men vi anbefaler å ta kontakt med ditt vaksinasjonskontor for generelle vaksiner.

Påmelding

Plassen er bekreftet ved innbetaling av depositum og er bindende. Avmelding vil medføre avbestillingskostnader.

Visum

Norske statsborgere trenger ikke søke visum på forhånd til Sør Afrika. Innreise er helt gratis!

 

 

+47 95061432
Arnheimsveien 83, 4985 Vegårshei
post@mamaafrikatravel

Dette sier gjestene

Jeg er dypt takknemlig for dette reiseselskapet. De skreddersyr pakker etter ditt ønske, gir gode råd og tips slik at din reise blir akkurat slik du ønsker og mer til. I tillegg er de svært samfunnsengasjert, er nøye på utvalg av hoteller slik at midlene vi legger igjen er med på å bygge opp lokalsamfunnet. I tillegg til at de støtter opp om andre lokale prosjekter. Jeg har vært så heldig og fått reise med de to ganger. Jeg og min familie sitter igjen med vanvittige opplevelse og svært gode minner. Tusen takk, for alt dere har gitt oss av opplevelser og læring.

Line Marie Hoftvedt-Sjursen

En utrolig opplevelse! Dette er det beste jeg har investert i – for min egen del!!  Flotte jenter på tur, en fantastisk reiseleder, og opplevelser som ikke jeg har ord til å forklare! Denne turen har ALT!!

Linda Elin Aase

Fantastisk opplevelse!! Utrolig bra opplegg! Variert med mange opplevelser. Flotte og spesielle lodger med hyggelig vertskap og veldig bra guider. Og ikke minst en utrolig flink og hyggelig reiseleder! Anbefales!!

Ingrid Eivik

Vi har hatt en fantastisk safaritur til Kenya arrangert av Wenche og Mama Afrika Travel. Vi var både spente og usikre før vi reiste, det viste seg å være helt uberettiget. Wenche hadde sydd sammen et kjempeoplegg sammen med sine samarbeidspartnere i Kenya. Fra vi ble møtt på flyplassen i Nairobi til vi reiste hjem en uke senere ble vi fulgt opp og tatt meget godt hånd om. Til alle som har lyst på safari, ta kontakt med Wenche og Mama Afrika Travel, vi gir de varmeste anbefalinger Hilsen Arne Martin og Charlotte

Arne Martin Høstfet

Fantastisk!! Dette er mye mer enn en ferie, dette er uforglemmelige opplevelser – i kø!!

Anne Horn

Share This