fbpx

Fra bush....

...til hav

LADY SAFARI 2018

Sør-Afrika og Mosambik

Bli med på Mama Afrikas unike jentetur til Afrika! Vi kan nesten ikke tenke oss en bedre kombinasjon enn safari i Kruger og noen late, deilige dager på Vilanculos hvite strender i Mosambik. Høres ikke det ut som den perfekte ferie?

Turen starter med noen spennende dager på safari i en av Afrikas mest kjente nasjonalparker – Kruger.
For at dere skal oppleve mest mulig av Krugers mangfold, skal vi bo i to forskjellige safariområder. Her vil dere garantert få minner for livet og oppleve Afrikas fantastiske dyreliv på nært hold.

Etter intense og opplevelsesrike dager på safari, går ferden til det lille feriestedet Vilanculos ved Indiahavet. Her er det langt mellom turistene, og på en tidlig morgentur langs stranda kan du slå av en prat med de lokale fiskerne som er på vei ut for å fiske. Lokalbefolkningen er smilende og vennlige. Og hver kveld kan du få ferske delikatesser fra havet på tallerkenen under Afrikas stjernehimmel.

Du reiser garantert hjem som et rikere menneske- rikere på vennskap og fantastiske minner som vil vare livet ut.

Pris fra 22 900

Pris pr person i dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)

Inkludert:
All bakketransfer, overnatting 5 netter i safari lodge med måltider, drikke og aktiviteter som beskrevet (F/L/M), 5 netter på strandhotell i Vilanculos med frokost.

Ikke inkludert:
Flybilletter, ekstra utflukter, måltider utover de som er nevnt i programmet. Tips og visum til Mosambik

Flypris pr 29.5.2017: Kr 12 900 (forbehold om endring i flyskatter og valuta)

Tillegg fra Bergen: Kr. 1048 Fra København: Kr. 1361

Bindende depositum 1.mai 2017.
Maks 20 plasser.

Det tas forbehold om endringer i flyskatter og valutakurs.

Dag 1
Ankomst Kruger Mpumalanga. Vi blir hentet og kjørt til Idube som er et privat reservat i den vestlige delen av Sabi Sands.

Sabi Sands er kjent for sin fantastiske bestand av kattedyr. Det er ikke uvanlig å se leopard på høylys dag, og er du heldig så kan du oppleve en flokk med villhunder på vei gjennom området.

Idube er en fem stjerners lodge, og kan i tillegg til klassisk safari i åpen bil, også tilby safari til fots (gi beskjed på forhånd).

Les mer om Idube her

Inkluderer: Alle måltider, lokal drikke, klesvask og 2 safarier pr dag.

Dag 2
Full dag i Idube. En vanlig dag på safari starter tidlig. Litt kaffe og kjeks før det bærer ut på åpen bil før det blir lyst. Det er da sjansen er størst for å se dyr. Ingen dag er lik! Tilbake til lodgen for en deilig brunch og en siesta når sola står på det høyeste. Nyt å slappe av ved hytta di eller ved bassenget og se dyrene som vandrer rundt lodgen.
Vi møtes for «high tea» kl 15 før det igjen bærer ut på en spennende safari med vår egen safarguide og «tracker».

Om kvelden spiser vi en herlig middag med god sør-afrikansk vin til lydene fra bushen.

Dag 3
Nok en tidlig start og safari. Etter frokost setter vi kursen for et nytt safariområde: Lukimbi.

Lukimbi Safari Lodge er en luksuslodge i den sørlige delen av Kruger. Kjent for sine fantastiske guider og ikke minst fot-safari, der du har muligheten til å lære om alt fra de små tingene naturen byr på, til møte med Afrikas storvilt.

Les mer om Lukimbi her

Inkluderer: Alle måltider og drikke, samt 2 safarier pr dag.

Dag 4-5

Tiden opphører. På Lukimbi vil dere føle dere i ett med naturen fra dere ankommer!  Dere vil elske lodgen og den private hytta! Ikke bli overrasket om elefanter stopper for en drink i svømmebassenget!

Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!
Reisearrangør og reiseleder Wenche Eimhjellen har 25 års erfaring med reiser i det sørlige Afrika. Hun har over flere år også jobbet som jaktguide og turguide i Sør-Afrika og er lidenskapelig opptatt av natur og dyreliv og er en ivrig naturfotograf. Wenche har mye kunnskap om Sør-Afrikas kultur og histore. Etter mange års reise på dette kontinentet var det naturlig å engasjere seg også på et sosialt nivå. Hun har de siste fem årene jobbet for bistandsorganisasjonen Yme som jobber med vannprosjekter og yrkesutdanning i Afrika. I tillegg har hun et engasjement for bevaring av det truede neshornet. På turene med Wenche vil du garantert bli engasjert, enten det er å støtte opp om det lokale fotballaget i en landsby, eller oppdage gledene ved de små underverkene i naturen.

Dag 6 – Kruger – Vilanculos: Etter frokost går turen tilbake til flyplassen i Mpumalanga der vi setter oss på direktefly til paradiset! Vi blir hentet ved ankomst og kjører den korte veien til et av Vilanculos virkelige kremhoteller: Boutiquehotellet Bahia Mar

Hotellet er eid og drevet av mosambikere. Beliggenheten, maten og den intime atmosfæren gjør stedet helt spesielt.

Inkludert: Frokost

Dag 7 – 11

Dere vil elske Vilanculos og Bahia Mar!
Ta et morgenbad i Indiahavet som ligger bare noen skritt fra rommet ditt. Nyt deilige måltider med fantastisk utsikt. Unn deg en tur til spahytta, som byr på deilige behandlinger (billig!). Begynner du å bli rastløs, kan hotellet arrangere en rekke utflukter for deg:

 • Havsafari
 • Tur i luksusbåt ut til øyene i Bazaruto Archipalago med sitt fantastiske korallrev
 • Dykking og snorkling. Bazaruto regnes blant topp 10 dykkedestinasjoner i verden
 • Rideturer på stranda
 • Seiltur i en lokal «dhow»
 • Wake boarding og tubing
 • Kite-surfing (du kan få timer)
 • Kanoturer
 • Sightseeing i tuk-tuk

Gå en tur i den lokale landsbyen og ta en kaffe på Kilimanjaro Cafe. Besøk markedet og kjøp noen lokale suvenirer. Er du sosialt engasjert, så kan du bli med reiseleder Wenche å besøke den lokale yrkesskolen der hun har koordinert oppstarten av en ny reiselivslinje.

Dag 12 – hjemreise: Etter frokost blir vi kjørt til flyplassen og fly hjem.

 

 

 

 

MED PÅ REISEN

Reisearrangør og reiseleder Wenche Eimhjellen har 25 års erfaring med reiser i det sørlige Afrika. Hun har over flere år også jobbet som jaktguide og turguide i Sør-Afrika og er lidenskapelig opptatt av natur og dyreliv, og er en ivrig naturfotograf. Wenche har mye kunnskap om Sør-Afrikas kultur og historie. Etter mange års reise på dette kontinentet var det naturlig å engasjere seg også på et sosialt nivå. Hun har de siste seks årene jobbet for bistandsorganisasjonen Yme som jobber med vannprosjekter og yrkesutdanning i Afrika.  I tillegg har hun et engasjement for bevaring av det truede neshornet. På turene med Wenche vil du garantert bli engasjert, enten det er å støtte opp om det lokale fotballaget i en landsby, eller oppdage gledene ved de små underverkene i naturen.

Vilkår og betaling og sånt ...

25% av beløpet innbetales ved bestilling. Resterende 75% innbetales 45 dager før avreise. For avbestilling mot vederlag vil følgende gjelde:

 • Ved avbestilling frem til 45 dager før avreise har kunden rett til å avbestille reisen mot å betale et gebyr på
  25% av totalbeløpet.
 • Ved avbestilling 45 – 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 50% av beløpet.
 • Ved avbestilling 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 100 % av beløpet.

Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårne og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor vår kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring. Vi tar forbehold om endring i pris pga endring i kurs og flyskatter.

Du kan betale hele eller deler av reisen med kort her:
Reisen foregår innenfor malariabeltet, så profylaxe anbefales. Det anbefales å ta trippel vaksine og hepatitt A og B. Ingen gulfeber.

Det er god kvalitet på vann og maten er av beste kvalitet. Vanlig forbehold med god håndhygiene og melkesyretabletter.

Ta uansett kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for veiledning.

Du kan ha maks 20 kg innsjekket baggasje (23 kg oversjøisk og 20 kg på lokalfly). Det er mulig å vaske klær underveis. Det er uformelt på safari, og man trenger ofte ikke mer enn et par shortser og et par t-skjorter. Det kan imidlertid være kjølig morgen og kveld på åpen bil, så en god fleece og en vindjakke er å anbefale.

Kikkert og lommelykt samt myggmidel er lurt å ha med på safari. Det er tre-pluggskontakt (runde), men vanlig med adapter på bostedene.

Husk stort minnekort, ekstra minnekort og ladere!

Kamerautstyr, laptop og alle verdisaker pakkes i håndbaggasje.

Det vil være delvis wifi på stedene dere bor.

Share This