fbpx

Jentetur til Sør Afrika 2016 (FULLT)

Jentetur til Zululand 2-13. april 2016

Hva er mer gøy enn en skikkelig jentetur! Mama Afrika har lang erfaring med jenter på tur og har i årenes løp hatt mange uforglemmelige øyeblikk på jentesafari. Det skapes et helt spesielt bånd og samhold når man går ut av komfortsonen. Når man tørr å utfordre seg selv litt og man kjenner at man lever! Nye vennskap blir knyttet og minnene om fantastiske opplevelser i den afrikanske bushen, skal oppleves og mimres over igjen og igjen.

Det tar tid når damene skal dusje FØR de skal ut på safari om morgenen. De gjør det for de andres skyld sier de, men jeg vet ikke …. Det er nok ikke vanlig at det suser fra hårfønerne i teltene her i Tembe kl 5 om morgenen.

Jenteturen 2016 går igjen til Zululand- en Mama Afrika favoritt og der det hele begynte for så mange år siden.

På denne reisen skal vi ut  i bushen på leting etter de fem store! Vi skal også glede oss over de store og små tingene i skaperverket. Hva er mer magisk enn å sovne til lydene av ville dyr rett utenfor hytteveggen? Vi drar på safari gjennom villmark som fører oss til uendelige og øde strender ved Indiahavet. Vi skal bli kjent med zuluene, et stammefolk som bekjempet både briter og en fransk Napoleon! Ingen ga hvite mann større motstand i Afrika enn nettopp zuluene! Vi ender opp på et hotell i særklasse utenfor Durban  og er klare for å utforske Afrikas hotteste by!

Kan man ha det bedre! Men alt har en slutt, og vi reiser hjem rikere enn før – både på minner som vi vil bære med oss livet ut, og ikke minst nye vennskap.

Kr 25 900,-

Prisen er basert på del i dobbeltrom Enkeltromstillegg: Kr 4 900. Prisen inkluderer all transfer, overnatting i 9 netter, måltider som beskrevet (F/L/M), båtcruise, to heldagsutflukter og safariaktiviteter som spesifisert i programmet. Flybillett fra Oslo og norsk reiseleder. Ikke inkludert: Ekstra utflukter, måltider utover de som er nevnt i programmet. Tips. Påmeldingsfrist 15. september 2015 Det tas forbehold om endringer i flyskatter og valutakurs.

Dag 1
Vi ankommer St Lucia, den lille landsbyen som ligger helt syd i iSimangaliso, våtmarksområdet som har vært på UNESCO`s verdensarveliste siden 1999. Vi sjekker inn hos Monica på Avalone Guesthouse, det hyggeligste gjestehuset i byen. Men la deg ikke lure av de siviliserte omgivelsene! Her kommer flodhestene helt opp i hagen for å beite om kvelden og små antiloper kommer for å drikke av bassenget.

Ingen andre områder i verden har så mange økosystemer som iSimangaliso. I tillegg til hele åtte økosystemer består området av tre store innsjøer, sumper, noen av afrikas høyeste og eldste sanddyner. Dette er eneste stedet i verden der vårt eldste landpattedyr, neshornet, verdens største landpattedyr, elefanten, verdens største havpattedyr, hvalen og verdens eldste fisk, coelachant deler samme økosystem. Området ble oppdaget av overlevende portugisiske sjøfolk som forliste utenfor kysten i 1554.

Vi spiser lunsj på en av restaurantene før vi drar på et solnedgangscruise på St Lucia. Det finnes nærmere tusen flodhester i innsjøen og minst like mange krokodiller. I tillegg er det et yrende plante- og fugleliv. Når solen går ned slapper vi av på dekk med en sundowner og nyter vår første solnedgang i Afrika.

Avstand fra Durban: ca 2,5 timer. (F)

Dag 2
I dag skal vi utforske iSimangaliso! Etter frokost går turen innover våtmarksområdet og vi ender opp i Cape Vidal ved det Indiske Hav. Her er det sandstrender så langt øyet kan se og vi har lunsj under trærne i den eldste sanddyneskogen i verden. De øde strendene er hekkeområder for verdens eldste havskildpadde (november-februar) og man kan ofte se hval og delfiner fra stranden. Vi har med snorkelutstyr for de som vil snorkle. På vei både til og fra stranden er sjansene store for å se mye vilt og det finnes neshorn, ulike antiloper, sebra, bøffel og giraff i terrenget vi beveger oss gjennom.

Om kvelden spiser vi middag på en av restaurantene i St Lucia. (F/L)

Dag 3
I dag har du dagen til fri disposisjon. Du kan slappe av å shoppe litt i de lokale butikkene, eller du kan melde deg på en av de mange spennende aktivitetene i området:

Havfiske: man drar gjerne ut ved soloppgang.  Dvs. rundt klokken 06H00.  Kjører langs kysten: ”tråler” etter ”game fisk” og vi vil også prøve bunnfiske.  Vanligvis tilbake rundt klokken 15H00.  En lang dag på sjøen, som kan gå raskt om fisken biter. Koster rundt 4000,- Zar per båt med maks 5 gjester.

Sykkelsafari: På mountainbikes og med egen gameranger: ca. 3 timers sykkeltur i området.  Det det blir et spennende møte med det rike fugle- og plantelivet.  Og store muligheter til å se noen av antilopene (Ufarlig, dere sykler ikke i løvetrerreng).

Priser med guide og forfriskninger per person: 225,- Zar. Minimum 2 personer.

Nattsafari: En typisk nattsafari foregår slik: Blir hentet ved gjestehuset klokken 20:00 og kjører inn i viltområdet. Gode muligheter for å se nattdyr og flodhest.  Man lyser med to sterke lyskastere ut av bilen. Tilbake senest klokken 24:00. Er det klart, stopper vi for en kopp kakao og studerer den sydlige stjernehimmelen.

Priser per person: Koster rundt 425,- Zar

(F)

Dag 4 – Etter frokost forlater vi kystskogen og våtmarken og setter kursen mot bushen! Vi sjekker inn på Leopard Mountain Game Lodge som du garantert vil elske! Du blir innkvartert i din egen lille hytte med ditt eget lille «plunge pool» på terassen. Safarien her foregår i åpne safaribiler, men det er også mulighet for å gå til fots med en kvalifisert guide hvis du ønsker et enda nærmere og spennende møte med afrikansk villmark. Det finnes også et skjul der man kan sitte i fred og ro og vente på dyrene. Ta med en bok eller en picnic lunsj og nyt en time eller to i bushen i stillhet.

Leopard Mountain har vunnet flere priser for blant annet deres utmerkede service. Hyttene er romslige med privat balkong, hengekøye, plunge pool og fantastisk utsikt. Myggnetting over sengene. (F/L/M + tre guidede aktiviteter pr dag) Les mer om Leopard Mountain her

Under oppholdet har du mulighet til å delta på mating av de afrikanske elefantene Rambo, Rachael og Jabulani. Hør deres utrolige historie og lær mer om de intelligente og majestetiske elefantene. Dette er en sjelden mulighet til å komme tett på verdens største landpattedyr (ikke inkludert).

En dag på safari starter ofte før sola står opp. Litt kaffi og kjeks før det bærer ut i åpne biler. Man vet aldri hva dagen bringer og hva vi vil se. Men de første timene på dagen er da dyrene er mest aktive og sjansene for flotte opplevelser er størst. Tilbake til lodgen for en god brunsj. Avslapping og litt siesta før «afternoon high tea» og det igjen bærer ut på safari frem til mørkets frembrudd. Guiden har med kjølebag med drikke og litt snacks og med en drink i hånda ser vi solen senke seg over bushen i Zululand.

 

 

Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!

Med på turen

wencheReisearrangør og reiseleder Wenche Eimhjellen har 25 års erfaring med reiser i det sørlige Afrika. Hun har over flere år også jobbet som jaktguide og turguide i Sør-Afrika og er lidenskapelig opptatt av natur, vilt og ikke minst historie og kultur. Etter mange års reise på dette kontinentet var det naturlig å engasjere seg også på et sosialt nivå. Hun har de siste fire årene jobbet for bistandsorganisasjonen Yme som jobber med vannprosjekter i Afrika. Hun driver også sitt eget utdanningsprosjekt i Zululand sammen med venninner som alle har vært med på turene hennes flere ganger. I tillegg har hun et engasjement for bevaring av det truede neshornet. På turene med Wenche vil du garantert bli engasjert, enten det er å støtte opp om det lokale fotballaget i en landsby, eller oppdage gledene ved de små underverkene i naturen.

Dag 7 – Umhlanga, Durban: Etter frokost går turen tilbake til Durban og vi sjekker inn på hotel Oyster Box som ligger direkte på stranden i Umhlanga, et lite tettsted litt nord for Durban. Her ligger restauranter, shopping og vannaktiviteter i umiddelbar nærhet.

Hotellet ligger ca 15 minutter med bil fra Durban bysentrum, og har kort vei til flere golfbaner, Casino og den nye fotballstadion Moses Mabhida Stadium.

Spa avdelingen: består av alle de ønskede fasiliteter for et lukseriøst spa, med dyktige terapauter klare til å skjemme dere bort. 6 behandlingsrom, 2 hyrdoterapibad, Nuvola Dry Flotation og farge behandling, autentisk Hammam, treningstudio og 2 basseng hvorav et med havutsikt.

Spameny (anbefaler å bestille i god tid)

Hotellets fantastiske beliggenhet, utsøkte mat, prisvinnende spa og spennende interiør, gjør dette til en hotelloplevelse “i særklasse”.  (F)

Oyster Box: Helt rått rett og slett! En once in a lifetime-opplevelse, som gjorde at vi faktisk aldri forlot hotellet under oppholdet. Service, mat, hotellets tilbud av aktiviteter etc var ekstremt på alle områder. Må oppleves! (kommentar fra en tidligere gjest)

Se mer om Oyster Box her

Dag 8 – Vi drar på en spennende oppdagelsesferd i Durban, byen som ble kåret til Afrikas «hotteste» i 2014. Andre aktiviteter som kan anbefales er å sykle «The Golden Mile», Durbans verdenskjente strandpromenade, besøke African Art Centre, uShaka Marine World er ikke bare et flott akvarium, men har også et lekkert shoppingsenter. På kveldene kan vi utforske det pulserende kultur og musikklivet og BAT Center har ofte landets beste jazzmusikere på scenen. (F)

Dag 9 – Dagen til fri disposisjon. (F)

Dag 10 – hjemreise: Frokost og noen timer til fri disposisjon før vi blir kjørt til flyplassen og fly hjem. (F)

Vilkår og betaling og sånt ...

Vi tar forbehold om nok påmeldte. Minimum 10 personer.

25% av beløpet innbetales ved bestilling. Resterende 75% innbetales 45 dager før avreise. For avbestilling mot vederlag vil følgende gjelde:

  • Ved avbestilling frem til 45 dager før avreise har kunden rett til å avbestille reisen mot å betale et gebyr på
    25% av totalbeløpet.
  • Ved avbestilling 45 – 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 50% av beløpet.
  • Ved avbestilling 15 dager før avreise, vil Mama Afrika Travel kreve 100 % av beløpet.

NB! Hvis avbestillingen fører til at det endrede antall i gruppen får utslag på forhandlet gruppepris, kan det tilkomme ekstra gebyr.
Deltakerne sørger selv for å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring.
Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårne og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor vår kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring. Vi tar forbehold om endring i pris pga endring i kurs og flyskatter.

Du kan betale hele eller deler av reisen med kort her:
Reisen foregår utenfor malariabeltet. Det anbefales å ta trippel vaksine og hepatitt A og B. Ingen gulfeber.

Det er god kvalitet på vann og maten er av beste kvalitet. Vanlig forbehold med god håndhygiene og melkesyretabletter.

Ta uansett kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for veiledning.

Du kan ha maks 23 kg innsjekket baggasje. Det er mulig å vaske klær underveis. Det er uformelt på safari, og man trenger ofte ikke mer enn et par shortser og et par t-skjorter. Det kan imidlertid være kjølig morgen og kveld på åpen bil, så en god fleece og en vindjakke er å anbefale. På Ouster Box er det kleskode til middag i restauranten.

Kikkert og lommelykt samt myggmidel er lurt å ha med på safari. Det er tre-pluggskontakt (runde), men vanlig med adapter på bostedene.

Husk stort minnekort, ekstra minnekort og ladere!

Kamerautstyr, laptop og alle verdisaker pakkes i håndbaggasje.

Share This