fbpx

Fra savanne til hav

Dette er en reise gjennom fantastisk villmark med gyldne savanner med store viltflokker ved foten av Afrikas høyeste fjell: Kilimanjaro! Turen starter i vakre Amboseli og videre til Tsavo, en nasjonalpark som er seks ganger større enn den kjente Masai Mara. Tsavo er et område med et historisk sus, kjent for sine menneskespisende løver under jernbanebyggingen på slutten av attenhundretallet, og området som Karen Blixens elsker, Dennis Finsh Hatton, kallte sitt hjem. Til slutt ender vi opp ved Indiahavets strender i vakre Malindi. Turen foregår i landrovere eller småfly. Vi flyr tilbake til Nairobi og turen avsluttes med besøk på Karen Blixens farm.

Vil du bli med?

“If I know a song of Africa, of the giraffe and the African new moon lying on her back, of the plows in the fields and the sweaty faces of the coffee pickers, does Africa know a song of me? Will the air over the plain quiver with a color that I have had on, or the children invent a game in which my name is, or the full moon throw a shadow over the gravel of the drive that was like me, or will the eagles of the Ngong Hills look out for me?”
― Karen Blixen

Pris på forespørsel

Turen gjøres i landrovere. Prisen beregnes utfra 6 passasjerer pr landrover.

Prisen inkluderer fly fra Norge, all bakketransport, overnatting, aktiviteter og måltider i henhold til programmet, fly fra Malindi til Nairobi. Reiseleder fra Mama Afrika.

Ikke inkludert: Visum Kenya, parkavgifter og tips. Ekstra aktiviteter og lunsj i Malindi.

Dag 1 – Norge-Kenya

Dag 2 – Amboseli National Park
Etter ankomst Nairobi blir vi hentet av vår sjåfør som skal ta oss til Amboseli National Park. Det som særpreger dette området helt på grensen til Tanzania er et fantastisk lys, store elefantflokker og utsikten mot mektige Kilimanjaro. Dette er masailand og masaiene spiller en viktig rolle i viltstellet og  i safariturismen her.  Vi kan garantere noen fantastiske solnedganger!

Vi innlosjeres i en nydelig teltcamp med utsikt mot fjellet. Campen har en privat konsesjon som gjør at vi kan kjøre off road og man føler man har stedet helt for seg selv! Det finnes ingen gjerder og det private området leies av masaiene. Du vil simpelthen elske dette stedet!

Teltene er store og med en privat terasse. Her har du alt du trenger. Campen er veldig øko-vennlig og består av totalt 16 telt, så her blir det ikke veldig folksomt. Basseng og et lite spa samt en veldig hyggelig bar og restaurant på høyden med utsikt over et belyst vannhull.

Etter ankomst blir lunsj servert og etter lunsj og innsjekk er det tid for første safari.
2 netter i Tented Safari Camp, full pensjon og 2 x safarier pr dag.

Se mer om Tortilis og Amboseli her

 

 

Dag 3 og 4 – Safari! På dag 4 starter ferden mot Tsavo! Vi ankommer Finch Hattons Luxury Camp rundt lunchtider. Campen ligger i Tsavo vest, som er kjent for å være den mest naturskjønne delen av Tsavo!

Her skal vi være i tre dager! Landskapet er preget av skogkledde åser som lavaen har formet. Klart vann renner i elvene her etter å ha blitt filtrert i lavasanden. Her er innsjøer med krokodiller og flodhester. Kontrasten til Amboseli er stor. Mens det i Amboseli er lett å se dyr på de enorme slettene, er det vanskeligere å se dyrene i Tsavo. Men det betyr ikke at de ikke er der! Safari her handler mer om hva som dukker opp rundt neste sving! Bøffel, elefant, giraff og sebra finnes i hopetall. Og er du er fugle-entusiast vil du bli overveldet av det yrende, fantastiske fuglelivet her!

«Maneaters of Tsavo»

Det var under byggingen av jernbanen mellom Mombasa og Nairobi i 1898 at historien har sitt utspring. Det skulle bygges en bro over en ravine (det som i dag danner skillet mellom Tsavo øst og vest). Dette var tidkrevende og arbeiderne ble boende her i flere måneder under arbeidet. To hannløver begynte å angripe arbeidere i teltene om natta mens de sov. Dette var hovedsakelig indere som jobbet på jernbanen. Det tok ni måneder før Colonel JH Patterson som ledet arbeidet fikk skutt løvene. Da hadde mer enn tretti arbeidere blitt drept og resten av arbeiderne hadde rømt.

Dag 5- 6 Dagene tilbringes på safari eller avslapning i campen.  For denne campen er luksus! Gled deg!

Finsh Hattons Luxury camp er oppkalt etter den kjente elskeren til Karen Blixen.

 

Denys Finch Hatton var en legendarisk britisk aristokrat som reiste til Kenya i 1911 og ble trollbundet av av Afrika og villmarken der. Hans fasinasjon for dyreliv gjorde ham til en anerkjent fotograf, dyreverner og guide, som introduserte rike engelskmenn og de britiske kongelige til luksus-safari-verdenen. 

 

3 netter i luksustelt med all inclusive og to safarier pr dag

Se mer om campen her

Brunch i det fri med Kilimanjaro som bakteppe
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!

Dag 7 – Malindi: Etter frokost går turen mot kysten og Indiahavet. Vi har med lunsjpakke og regner med å ankomme Malindi litt sent på ettermiddagen. I den lille byen Malindi sjekker vi inn på Hemmingways Watamu hotel på stranden.

Malindi ble grunnlagt på 1200-tallet og ble raskt en av swahilifellesskapets viktigste handelsbyer. Den ligger langs den kyststripen som romerske sjøfarere kalte Azania, og som etter islams fremvekst ble del av det muslimske fellesskap.

Hemmingways Watamu er et fire-stjerners hotell med 76 rom. Aircondition. Restauranten serverer fersk sjømat rett fra havet. Her kan man slappe av ved bassenget og jobbe deg gjennom coctail-menyen, surfe, dykke, fiske eller ta en båttur med en lokal «dhow».

3 netter med halvpensjon (frokost og middag) inkludert.

Se mer om Watamu her

 

Dag 10- Hjemreise: Etter frokost på hotellet blir vi kjørt til flyplassen og flyr til Nairobi. Vi har dagen i Nairobi og besøker Karen Blixen`s farm, som i dag er et museum over hennes liv i Kenya. Fly hjem til Norge på kvelden.

Vilkår og betaling og sånt ...
Share This