fbpx

FOTOWORKSHOP I SØR-AFRIKA 2017

Afrika er drømmereisemålet for alle naturfotografer. Nå kan du bli med Mama Afrika og likesinnede på et helt unikt fotoeventyr i Zululand. Sammen skal vi fotografere alt fra stjernene som spinner over fjelltoppene i majestetiske Drakensberg til store og små dyr fra fotoskjul i bushen. Hele tiden under kyndig veiledning av dyktige guider og instruktører. Vi garanterer en opplevelse for livet – du sørger for dine beste bilder noensinne!

DRAKENSBERG OG ZULULAND

Er du en lidenskapelig hobbyfotograf som ønsker en fotosafari med likesinnede, og hvor du kan få kyndig veiledning om hvordan bli en enda bedre naturfotograf? Da er vår fotoworkshop noe for deg! 

Zululand, hvor mektige kong Shaka hadde sine jaktmarker. Hit går Mama Afrikas fotoworkshop i 2017. Mama Afrika har lang erfaring fra dette fantastiske hjørnet i Sør-Afrika opp mot grensen til Swaziland og Mosambik. En av grunnene til at vi elsker Zululand er den fantastiske variasjonen i landskap og økosystem. På kort tid kan du forflytte deg fra Indiahavet og noen av Afrikas største sanddyner, til febertreskog, våtmarksområder og bush til et av de mest majestetiske fjellområdene i Afrika- Drakensberg! Vi befinner oss i det mest historiske området av Sør-Afrika og Drakensberg har landets eldste helleristninger fra tidlig bosetning av sanfolket.

På denne unike turen skal vi fotografere fra fotoskjul der vi kommer tett på dyrene og kan ta bilder i spennende vinkler. Vi skal vandre i fjellet på jakt etter fantastiske landskapsbilder og spektakulære soloppanger.  Erfarne naturfotografer vil gi deg individuell oppfølging og du vil garantert lære mange nye teknikker og antakelig finne de mest spennende motiver du noensinne har fotografert!

Kun 6 plasser i gruppen.

 

520040_orig

Fotoinstruktør Nick van der Wiel

 

Pris på forespørsel

Prisen er basert på del i dobbeltrom

Inkludert:

 • Overnatting totalt 8 netter
 • Drakensberg: Innkvartering, fotoworkshop som beskrevet samt læremateriell, parkavgifter og alle måltider.
 • Zimanga Private Game Reserve: Innkvartering i Doornhoek Homestead og alle måltider, 3x game drives, 3x fotoskjul-sessions samt en overnattingsmulighet i skjul.
 • Norsk reiseleder fra Mama Afrika
 • All bakketransport

Ikke inkludert:

 • Flybillett fra Norge
 • Hotell Johannesburg ved ankomst hvis behov
 • Drikke
 • Tips

Forbehold om endring i pris.

MAKS 6 DELTAKERE!

LANDSKAPSFOTOGRAFERING I FJELLENE

 

Dag 1 – THENDELE CAMP, ROYAL NATAL

Etter ankomst i Johannesburg, setter vi kursen mot Royal Natal National Park, den vakreste delen av Drakensberg fjellkjeden som strekker seg 1125 km gjennom Sør-Afrika med topper opp mot 3500 m.o.h. Parken ligger helt på grensen til det lille fjellandet Lesotho. Vi ankommer Thendele Camp på ettermiddagen og møter våre to fotoinstruktører Nick og Emil. Allerede på ettermiddagen skal vi ut å fotografere elver og fossefall. Og om kvelden spiser vi verdens beste pizza på en lokal restaurant.

Dag 2

Etter frokost  drar vi til fots mot den fasinerende «Tunnelen» Et trangt sandsteinsjuv der en av landets største og viktigste elver, Tugela, flommer gjennom. Her har vannet gjennom tiden formet fantastiske formasjoner og motiv som utgjør spennende fotomotiv! Vandreturen har moderat vanskelighetsgrad og er 14km totalt. Vi går gjennom skyggefull skog og får fantastisk utsikt mot et av de mest spektakulære naturfenomenet i Drakensberg- Amfiteatret. Når vi kommer tilbake, slapper vi av ved lodgen og laster ned bilder og diskuterer. Det blir grillkveld, ekte sør-afrikansk «braai».

I FJELLENE HAR VI FOKUS PÅ:

 • Landskapskomposisjon
 • Bruk av filter
 • Stjerne og astro-fotografering (væravhengig)
 • Lang lukketid ved vann og elvefotografering
 • Optimalisere digital eksponering

Dag 3 – WITSIESHOEK, UPPER ESCARPMENT

En tidlig start opp i fjellet for å fotografere Tugela elven med det vakre amfiteatret i bakgrunnen. Ikke så mye vandring denne dagen. Etter litt teori  om Photoshop midt på dagen, setter vi kurs for Witsieshoek. Underveis stopper vi flere steder for landskapsfotografering.  Vel fremme blir det litt avslapping før en forelesning og kritikk av bildene fra dagen.

Dag 4

Denne dagen starter vi veldig tidlig. Målet er å nå Witches utsiktspunkt halvveis opp stien til Chain Ladder – et fantastiske utsiktspunktet som byr på en av de vakreste soloppgangene i Drakensberg.  Selv om det er en litt strevsom tur i mørket (ta med lommelykt) er det absolutt verdt det, og er for mange det største høydepunktet på turen. Etter soloppgang returnerer vi til lodgen for en god frokost og koser oss med bildene og bearbeiding sammen med veilederne. Etter middag drar vi ut på stjernefotografering (gjerne med et glass sør-afrikansk rødvin i hånden). Innkvartering  på Witsieshoek Mountain Lodge

VÅRE GUIDER I DRAKENSBERG

 

Nick van der Wiel er opprinnelig fra Nederland, men bor i den lille byen St Lucia i Kwazulu Natal. Han har spesialisert seg på naturfotografering og mottok i 2016 sin første pris. Selv om han startet sin karrière som viltfotograf, er etterhvert hans lidenskap for landskapsfotografering blitt større og større. Han er den type fotograf som liker å skape bildet i kamera, og elsker å bruke gamle, manuelle linser. Nick`s styrke er hans evne til å lære bort og fine måte å forklare vanskelige ting på en måte som er lett å forstå.

 

 

Emil von Maltitz er en erfaren og internasjonal anerkjent sør-afrikansk naturfotograf. Han er medlem av International Enviromental Photographers Association. Han lever av fotografering og er dyktig på alle aspekter ved foto inkludert redigering i Adobes programmer. Han elsker å diskutere avanserte fototeknikker og komposisjon på sine workshops.

 

Dag 5 – ZIMANGA GAME RESERVE

En siste soloppgang-session er en perfekt måte å starte vår siste dag i fjellene på. Etter frokost får alle anledning til å printe sitt favorittbilde på A3 «fine art» papir. Vi forlater fjellene på formiddagen og setter kursen mot bushen i Zululand.

Milevis med sandstrender helt for dere selv!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!

Dag 6 – 8

Dagene tilbringes i bushen morgen og ettermiddag sammen med vår fotoguide. Vi bytter på å kjøre i åpen bil og å sitte i ulike skjul. Siden vi er maks seks i gruppen, deles gruppen i to slik at det stort sett er tre personer i  fotoskjul og tre på bil. I fotoskjulene er dere sammen med reiseleder fra Mama Afrika, mens fotoguiden er på safaribilen. Det er tidlig start og tilbake til gjestehuset rundt kl 11 for en god brunsj. Da blir det tid til litt avslapping og gjennomgang av bilder.  Om kvelden samles vi rundt middagsbordet og deler opplevelsene fra dagens begivenheter. Den beste lærdommen får man ved å dele erfaringer med andre fotografer.

Alle vil få mulighet til en overnatting i fotoskjul i løpet av dagene her. Les mer om overnatting i Umgodi Overnight Hide her

Vær åpen for fleksibilitet i programmet.

 

Dag 9

Etter en god frokost, setter vi kursen for Durban og fly hjem til Norge. Vi stopper på et lokalt marked underveis for litt shopping. Lunsj på veien.

 

HVA KAN DU FORVENTE Å FOTOGRAFERE?

Alle de fem store (elefant, neshorn, løve, leopard og bøffel) finnes her. Reservatet er også kjent for sine villhunder (painted dogs). Du vil få se en rekke antilopearter, flodhest, krokodiller og vortesvin. I tillegg har Zululand mer enn 400 fuglearter, så det blir aldri kjedelig.

 

 

FOTO FRA ÅPNE BILER

På game drives er det maks seks personer på bilen for best mulig oppfølging av hver enkelt fotograf, men som regel vil gruppen være fordelt på bil og fotoskjul, slik at hver fotograf har en hel seterad for seg selv.

 

FOTOSKJUL

Vi har tilgang til en av Sør-Afrikas mest spesialiserte «foto-reservat», som har spesialisert seg kun på fototurister. Derfor vil du ikke se noen andre turister her. Flere av foto-skjulene er nede i bakken, slik at du er i «øyehøyde» med dyrene. Slik kan man komme tett på og fotografere dyrene fra spennende vinkler! Det beste er at dyrene vil ha en naturlig oppførsel og være avslappet. Instruktøren er med i skjulet som er fullt utstyrt med Manfrotto stativ med Benro hoder for hver enkelt. Les mer om fotoskjulene her.

INNKVARTERING

Vi bor i et koselig gjestehus som var en tidligere gård. «Doornhoek Homestead» har en flott beliggenhet med utsikt over reservatet og Ubombo fjellene i det fjerne. Gjestehuset tar kun 7 personer, så vi har huset helt for oss selv. Siden dette er under rehabilitering, har vi ikke bilder ennå, men gjestehuset er vil bli 4* og har alle fasiliteter.

VÅR ZIMANGA GUIDE

Dean Wraith vokste opp i Zululand med tilgang til alt bushen har å by på. Dean har også jobbet som safariguide og med naturforskningsprogram i Kruger Nasjonalpark. Han er en lidenskapelig fotograf og vil være vår fotoguide under hele safarien.

Med på reisen

Reisearrangør og reiseleder Wenche Eimhjellen har 25 års erfaring med reiser i det sørlige Afrika. Hun har over flere år også jobbet som jaktguide og turguide i Sør-Afrika. Wenche er lidenskapelig opptatt av natur og dyreliv og er en ivrig naturfotograf. Wenche har mye kunnskap om Sør-Afrikas kultur og historie. Etter mange års reise på dette kontinentet var det naturlig å engasjere seg også på et sosialt nivå. Hun har de siste fem årene jobbet for bistandsorganisasjonen Yme som jobber med vannprosjekter og yrkesutdanning i Afrika. På turene med Wenche vil du garantert bli engasjert, enten det er å støtte opp om det lokale fotballaget i en landsby, eller oppdage gledene ved de små underverkene i naturen.

Vilkår og betaling og sånt ...
 1. Bindende depositum på 50% betales ved bestilling.  Sluttbetaling forfaller 7 uker før avreise.
 2. Kanselleringsgebyr: Ved avbestilling inntil 45 dager før avreise tilbakebetales ikke depositumet. Ved avbestilling 45-25 dager før avreise belastes 100% gis ingen refusjon.
 3. Deltakerne sørger selv for å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring.
  Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårne og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor vår kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring. Vi tar forbehold om endring i pris pga endring i kurs og flyskatter.
Området vi skal besøke er utenfor malariabeltet. Vi anbefaler å ta kontakt med ditt vaksinasjonskontor for ytterligere vaksineanbefalinger.
Det er sommer i Sør-Afrika. Pakk lett! Det er mulig å vaske tøy underveis. Det er uformell kleskode og et par shortser og t-skjorter i tillegg til en langbukse. Litt fleece og vind/regnjakke til fjellene. Joggesko og sandaler. Badetøy om du ønsker å benytte deg av basseng. Solkrem med høy faktor, caps/hatt.

Fotoutstyr:

Digitalt speilrefleks kamera. Minimum 200 mm linse (utstyr kan også leies). Stativ og laptop hvis du har.

 

Share This