fbpx

Botswana og Sør-Afrika

Er du en lidenskapelig hobbyfotograf som ønsker en fotosafari med likesinnede, og hvor du kan få kyndig veiledning om hvordan bli en enda bedre naturfotograf? Da er vår foto-workshop noe for deg! 

MASHATU GAME RESERVE, «LAND OF THE GIANTS»

Mashatu Game Reserve i Botswana er et privat viltreservat på nesten 300 000 mål som  grenser med Tuli reservatet  i Zimbabwe og Mapungubwe National Park i Sør-Afrika. Ingen gjerder gjør at dyrene vandrer fritt over grensene og over store områder. Her møtes elvene Limpopo og Shasha. Et fantastisk villmarksområde med variert og spennende landskap med store, åpne sletter til elveskog, fjell med spennende sandsteinformasjoner.

Elefant, løve og leopard er de mest kjente artene som finnes her. Mindre kjente, men veldig interessante arter som ørehund og jordulv, den afrikanske villkatt og honning-grevling finnes også i dette området. Hyene, sjakal, giraff, eland og struts er også vanlige arter. Ikoniske babobab treet som kan bli flere tusen år gammelt er et populært motiv! For fuglinteresserte kan område skilte med 350 fuglearter, deriblant Botswanas vakre nasjonalfugl: Blåråke.

I Mashatu finnes et helt unikt fotoskjul der vi kommer tett på dyrene og kan ta bilder i spennende vinkler. Få steder er så tilrettelagt for fotografer som her. Erfarne naturfotografer vil gi deg individuell oppfølging og du vil garantert lære mange nye teknikker og antakelig finne de mest spennende motiver du noensinne har fotografert!

17-the-hide-at-sunrise1

 

.

 

Pris på forespørsel

Tillegg for enkeltrom.

Inkludert:

 • Frokost (F), Lunch (L) og Middag (M) som indikert i programmet
 • Overnatting 4 netter Mashatu og evt 3 netter Pafuri
 • Safariaktiviteter som i programmet
 • 4 dager fotoworkshop

Ikke inkludert:

 • Flybillett fra Norge
 • Hotell Johannesburg ved ankomst (flyplasshotell ca 950)
 • Leiebil
 • Parkavgifter
 • Drikke
 • Tips

Forbehold om endring i pris.

MAKS 6 DELTAKERE!

Dag 1

 • Avreise Norge og ankomst Johannesburg på kvelden og overnatting ved flyplassen.

DAG 2-4

 • Etter frokost kjører vi nordover til Mashatu og vi krysser grensen til Botswana ved Pont Drift.  Ca 7-8 timers kjøring. Her parkerer vi bilen og kjører siste stykke til campen med vår safariguide!  Vår profesjonelle naturfotograf vil gi oss en innføring i det som skal skje de neste dagene. Første game drive handler om å slappe av og ta bilder slik du er vant til. Slik kan du sammenligne disse bildene med de du tar mot slutten av workshoppen. Før middag vil vi få en presentasjon av ulike bilder og hvordan man med spesifikke metoder kan endre og forbedre bildene betydelig.

(F/L/M)

Dagene på foto-workshop vil stort sett se slik ut:

05:30        Tidlig morgensafari/fotoskjul

10:00        Brunch

11:00        Innlegg om lyssetting og komposisjon i forhold til å fotografere dyr.

Samtaler om teknikk og hvordan best utnytte lys i forhold til eksponering.

13:00        Siesta

15:30        High Tea

16:00        Ettermiddagssafari/fotoskjul

20:00       Middag i det fri og tidlig til sengs for å være fit for fight for en ny spennende dag med fotografering!

 

Temaer som vil bli omhandlet i løpet av workshopen:

•    Presentasjoner om lys og eksponering
•    Innføring i avanserte fototeknikker
•    Bruk av linse for ulike effekter
•    Etterbehandling av bildene i Lightroom eller Photoshop
•    Katalogisere bilder
•    Vurdering av utvalgte bilder/ris og ros i opplæringsøyemed
•    Blits og avansert blitsbruk

 

Fotoskjul: Helt unikt i Mashatu er deres fotoskjul som er senket ned i bakken ved vannhull der dyrene kommer for å drikke. Slik kan man komme tett på og fotografere dyrene fra spennende vinkler! Det beste er at dyrene vil ha en naturlig oppførsel og være avslappet. Instruktøren er med i skjulet.

Fotosafari i bil: På game drives er det både en instruktør og en safariguide med. Man får instruksjon underveis. Maks tre personer på bilen for best mulig oppfølging av hver enkelt fotograf.

Mashatu telt camp smelter inn i omgivelsene og om du ikke visste den var der hadde du ikke sett den.  Leiren består av åtte telt og perfekt for naturelskere. Teltene er romslige og alle har privat, utendørs bad og wc. Middagen inntas rundt bålet under åpen himmel.

Les mer om Mashatu og fotokurset her

 

Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Teltene i Thanda er som skapt for romantikk!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!
Milevis med sandstrender helt for dere selv!

En flott kombinasjon til workshopen er Pafuri i nordre del av Kruger-området:

Dag 5

Etter en siste morgensafari og frokost i Mashatu, kjøres dere tilbake til grensen og krysser Limpopo.

Turen går så vestover inn i Sør-Afrika (5-6 timer). Du krysser elven Pafuri og beveger deg inn i det T.V. Bulpin beskrev som en uberørt villmark: et landskap av dype daler og røde klipper dekket av baobab og febertrær, ironwood, lønn og fikentrær. Du når det mest nordlige hjørnet av Kruger der Limpopo elven danner grensen mellom Sør Afrika, Zimbabwe og Mosambik. Her skal du i nye omgivelser teste ut hva du har lært de siste dagene. Safari morgen og ettermiddag. Dagene går til å behandle bilder, dele erfaringer, slappe av ved bassenget og bare nyte å være i bushen! Det er ikke uvanlig å se både løve og leopard fra leiren. Du vil se litt annet dyreliv her enn i Mashatu, blant annet flokker med bøffel.

(F/L/M og 2 safariaktiviteter pr dag)

Pafuri Camp ligger i et virkelig bortgjemt hjørne av Sør-Afrika. Campen har 17 telt og har en fantastisk utsikt mot Luvuvhu elven. Når du først har kommet hit, ønsker du aldri å dra herfra!

Se mer om lodgen her

Pafuri i Kruger Nasjonalpark

Kruger er Sør-Afrikas største og mest kjente nasjonalpark. Den strekker seg 360 km fra nord til sør og 65 km på det bredeste fra øst til vest. De fleste turistene besøker Kruger lengre sør og Pafuri ligger helt nord-øst i Kruger og er en perle som er utenfor den vanlige turistløypa. Området er ganske kupert og invaderes av store flokker elefanter og bøfler om vinteren. Luvuvhu elven har mye flodhest og krokodiller og naturen her består av sandsteinsklipper, skogkledde åser og ikke minst baobab trær!

 

Dag 8

 • Du setter kursen tilbake til Johannesburg (7-8 timer) og flyr hjem til Norge om kvelden.
  (F)

Dag 9

 • Ankomst Norge

 

 

Vilkår og betaling og sånt ...
 1. Bindende depositum på 50% betales ved bestilling.  Sluttbetaling forfaller 7 uker før avreise.
 2. Kanselleringsgebyr: Ved avbestilling inntil 45 dager før avreise tilbakebetales ikke depositumet. Ved avbestilling 45-25 dager før avreise belastes 70% av reisens prise. Ved avbestilling senere enn 25 dager før avreise gis ingen refusjon.
 3. Deltakerne sørger selv for å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring.
  Mama Afrika Travel kan ikke endre avtalevilkårne og reisens spesifikasjoner med mindre det oppstår hindringer utenfor vår kontroll. Mama Afrika Travel forbeholder seg retten til å forandre reiserute, transport og overnatting hvis forhold (som f.eks. brann, naturkatastrofer) tvinger fram en slik forandring. Vi tar forbehold om endring i pris pga endring i kurs og flyskatter.

Området vi skal besøke er malariaområde. Det anbefales på det sterkeste å ta malaria profylakse. Vi anbefaler å ta kontakt med ditt vaksinasjonskontor for ytterligere vaksineanbefalinger.

Pakk lett! Det er mulig å vaske tøy underveis. Det er uformell kleskode og et par shortser og t-skjorter i tillegg til en langbukse og varm fleece holder lenge. Joggesko og sandaler. Badetøy om du ønsker å benytte deg av basseng. Solkrem med høy faktor, caps/hatt.

Fotoutstyr:

Digitalt speilrefleks kamera. Minimum 200 mm linse (utstyr kan også leies). Stativ og laptop hvis du har.

 

Share This