fbpx

Villmark og fossefall

SØR-AFRIKA – BOTSWANA – ZIMBABWE

Denne 13 dagers turen tar deg fra Johannesburg, gjennom Okavango i Botswana og helt opp til Victoria Falls og tilbake til Johannesburg gjennom vakre Zimbabwe. Underveis skal du padle i mokoro på vannveiene i fantastiske Okavango Delta, cruise på Chobe floden og dra på safari i verdenskjente Hwange National Park.

Vi kjører i «overland» buss som er bygd for å komme frem overalt og vi stopper hvor vi vil! På en rundreise som denne skal vi tilbakelegge mange mil. Noen av dem er på fine veier, men husk at også noen vil være gjennom områder der det knapt finnes veier, eller den kan være skylt bort i regntiden. Her må man ha et åpent sinn for det som måtte dukke opp underveis. Dette er turen som handler like mye om selve reisen som om reisemålet.

Nå har du sjansen til å bli med på en tur litt utenom det vanlig. Til en overkommelig pris. Sammen med likesinnede.

Johannesbufg

Tuli Block

Maun

Okavango Delta

Caprivi strip

Kasane

Chobe

Victoria Falls

Hwange

Matopos

Tshipise

Johannesburg

Pris fra 14 200,-

Rundreise i camping telt:
Fra kr 14 200
Rundreise lodge: Fra kr 19 900

Turen gjennomføres i adventure truck (ombygd 4×4 lastebil) med maks 18 passasjerer og et mannskap på 2 personer.

13 dager/12 netter fra Johannesburg til Johannesburg

Inkluderer 12 frokoster, 12 lunsjer og 10 middager.

Tillegg for enkeltrom/telt.

Ta kontakt for aktuelle datoer, da turene går på faste datoer gjennom hele året.

DAG 1     BOTSWANA – TULI BLOCK

Vi kjøre fra Johannesborg og nordover, hvor vi krysser grensen til Botswana. Innkvartering denne kvelden er i området kjent som Tuli Block, som er et smalt stykke land mellom Botswana og Zimbabwe.  Vi nyter villmarken gjennom Tuli,  som er hjemsted for mange arter av dyr, blant annet giraff, flodhest, hyene, sebra og gemsbok.

Rute: Johannesburg-Tuli Block
Avstand: +/- 450 km
Aktiviteter: Ettermiddagssafari  Måltider: L/M

DAG 2     MAUN

I dag står vi tidlig opp og kjøre til Maun, hvor vi vil tilbringe natten. Maun er porten til Okavango-deltaet og i ettermiddag vil vi forberede utflukten til Okavango Delta. Dine guider vil gi deg en briefing om de neste dages aktiviteter.

Maks 10 kg bagasje pr person på småfly.

Rute: Tuli – Maun
Avstand: +/- 700 km
Aktiviteter: –  Måltider: F/L/M

DAG 3     OKAVANGO DELTA

Etter frokost stiger vi om bord i et småfly som tar oss ut i deltaet. Kanalene som bukter under oss er et skue fra luften. Safari underveis til leiren som skal være vårt hjem de neste to netter. Om ettermiddag drar vi på game drive og får med oss solnedgangen i deltaet. Kvelden tilbringes rundt bålet akkompagnert av lydene fra bushen.

Rute: Maun – Okavango Delta
Avstand: +/- 30 min flytur
Måltider: F/L/M

DAG 4     OKAVANGO DELTA

En tidlig start på det krystalklare vannet i Okavango Deltaet der vi padler i lokale mokoros blant vakre palmeøyer. Vi stopper ved en øy for en vandretur, hvor vi har mulighet for at se mer dyreliv. Etter frokost er det tilbake til leiren for å slappe av før vi igjen drar ut på vår solnedgangsaktivitet.

Obs! Tips for padleguider må beregnes.

Måltider: F/L/M

 

DAG 5     OKAVANGO DELTA – CAPRIVI REGION

Vi sier farvel til deltaet og drar nordover. Vi blir igjen forenet med vår truck og krysser grensen til Namibia. Vi overnatter ved bredden av Okavango-floden i Caprivi stripeni det nordøstlige Namibia.

Rute: Okavango Delta – Rainbow River Lodge/Caprivi Strip
Avstand: +/- 160 km
Måltider: F/L/M

 

DAG 6     KASANE

Vi rejser  gjennom Caprivi Strip og videre til Kasane og Chobe floden. I  ettermiddag skal vi nyte et solnedgangscruise på Chobe floden.

Rute: Rainbow River Lodge-Kasane
Avstand: +/- 435 km
Aktiviteter: Solnedgangscruise på Chobe  Måltider: F/L/M

 

DAG 7     BOTSWANA – VICTORIA FALLS

Tidlig opp for safari i Chobe på jakt efter store flokke elefanter og massevis av antiloper, blant annet skal vi lete etter den sjeldne sabelantilopen. Efter en siste safari, pakker vi veskene våre og drar til Victoria Falls i Zimbabwe. Grunnet tidsbegrensninger, kan vi først besøke fallene neste morgen.

Rute: Kasane – Victoria Falls
Avstand: +/- 100 km
Aktiviteter: Chobe safari og inngang Vic Falls National Park Måltider: F/L

 

DAG 8     ZIMBABWE – VICTORIA FALLS

Siden du har hele dagen til egen rådighet, foreslår vi at du benytter deg av muligheten til å bli med på mange av Victoria Falls spennende aktiviteter. Stedet er et mekka for den eventyrlystne! Aktiviteter som rafting, strikkhopp, vandre med løver, eller helikoptertur over fallene er noen av mulighetene.
Måltider: F

 

DAG 9     VICTORIA FALLS – HWANGE

Turen går fra Victoria Falls mod Hwange National Park. På omkring 14.650 kvadratkilometer, er Hwange National Park den største i Zimbabwe og hjem til en av Afrikas største elefant bestander samt over 100 andre pattedyrarter og 400 forskjellige fuglearter. Ved ankomst i Hwange nyter vi en safari igjennem parken.

Rute: Vic Falls – Hwange
Avstand:
+/- 230 km
Aktiviteter:
Ettermiddagssafari i Hwange Måltider: L/M

 

DAG 10     MATOPOS NATIONAL PARK

Vi sier farvel til Hwange National Park og kjøre sydover mot Matopos National Park. Parken ligger i storslåtte Matobo Hills med sine spennende granittfjell-formasjoner.  Vi nyter en ettermiddagssafari i parken. Vår innkvartering for kvelden er i nærheten av byen Bulawayo.

Rute: Hwange-Matopos
Avstand: +/- 380 km
Aktiviteter:
Ettermiddagssafari i Matopos.  Måltider: F/L/M

 

DAG 11    GREAT ZIMBABWE RUINS

Intet besøk i Zimbabwe er komplett uten et besøk i de verdensberømte Great Zimbabwe ruiner. Datert fra omkring det 11. århundre har disse jernalderruinene vært kilde til mye spekulasjon og uenighet i årenes løp. Det er bygget uten mørtel, noen av veggene er opp mot 5 meter høye og står fortsatt etter så mange hundre år. Dette var også hjemsted for 8 utskårne Zimbabwe fugler, som i dag er å finne på Zimbabwes nasjonale flagg.


Rute:
Matopos-Great Zimbabwe Ruins
Avstand:
+/- 360 km
Aktiviteter:
Besøk i ruinene  Måltider: F/L/M

 

DAG 12     TSHIPISE

I dag forlater vi Zimbabwe og krysse grensen inn i Limpopo provinsen i Sør-Afrika. Tshipise ble utviklet i 1936 og var tidligere stavet Chipise – navnet sies å stamme fra chia fisu- brenner, eller være varm, med henvisning til mineralkildene som holder 65 ° C.

 

Rute: Zimbabwe ruinene-Tshipise
Avstand:
+/- 370 km
Aktiviteter: –
  Måltider:
F/L/M

DAG 13    JOHANNESBURG

I dag drar vi tidligt mot Johannesborg, City of Gold, og Sør-Afrikas pulserende sentrum. I løpet av et århundre er byen
blitt gjenoppbygd fire gange: fra en teltcamp, som utviklet seg til shanties, etterfulgt av fireetasjers edwardianske mursteinsbygning og siden til en moderne by med skyskrapere. Belvedere Estate/Lodge tilbyr de reisende en fantastisk mulighet til å tilbringe den siste kvelden i Sør-Afrika med en tradisjonell Braai/grillaften. Dette er et valgfritt måltid, som du kan bestille via din guide.


Rute:
Tshipise-Johannesburg
Avstand:
+/- 485 km
Aktiviteter: –
  Måltider: F/L

 

Vilkår og betaling og sånt ...

BEKREFTELSE

En bestilling angsees som bekreftet ved innbetaling av depositum på 50% av turens pris. Restbetaling forfaller 45 dager før avreise.

ENDRINGER

Det kan gjøres endring på dato og type tur uten gebyr frem til 60 dager før avreise. Ved mindre enn 60 dager før avreise kan det gjøres endringer mot et gebyr på 15% eller kr 1500 alt ettersom hva som er høyest av de to.

AVBESTILLINGSREGLER

Ved avbestilling

  •  >60 dager: Ingen gebyr (gjelder ikke gorilla permits som er urefunderbare)
  • 30 – 60 dager: 50% av turens pris betales
  • 10 – 29 dager. 75% av turens pris betales
  • 0 – 9 Days:90% av turens pris betales

All avbestilling må skje skriftlig til Mama Afrika Travel

Frokost: Frokost blir servert veldig tidlig, da dagen begynner tidlig. Det er enkelt men nok mat. Te og kaffi, brød og pålegg, musli, yoghurt, frukt og når vi har bedre tid om morgenen vil guiden også lage varm frokost med egg.

Lunsj: Lunsjen blir som regel servert «picnic-style» et sted underveis og består ofte av smørbrød og salater eller noe annet som er raskt å lage.

Middag: Noen middager blir inntatt på lodger og andre lager guiden. Da er det ofte grilling med ulike kjøtt-retter.

Transporten foregår i «adventure truck» med en lokal engelsktalende guide og en sjåfør.

Vår leverandør er stolt av sine ombygde lastebiler og har eget verksted som har full service på bilene. Bilene tar maks 18 passasjerer og mannskap på 3. Bilen har fullt kjøkken og store vinduer som kan åpnes.

Truck-on-tour20050603_097-1180x700

Share This